Este recomandat sa facem plaja in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii celulele cu pigment din piele raspund la modificarile hormonale si NU este recomandata expunerea la soare.  Areola mamara se accentueaza, linia alba de pe abdomen devine maro. 

Pe fata se formeaza pete maro cu contur neregulat, dispuse pe frunte, obraji si buza superioara, denumite melasma sau masca de sarcina. Aparitia acestora este determinata de hormoni si de expunerea la soare. 

expunere_soare_sarcina

Pe timpul sarcinii si alaptarii majoritatea tratamentelor de depigmentare nu sunt permise. Pentru prevenirea si tratarea melasmei este indispensabila fotoprotectia

Va puteti  feri de soare cu ajutorul unei palarii cu boruri largi si prin aplicarea repetata a unei creme  cu FPS 50+. Exista varianta compacta si colorata de crema de fotoprotectie. Are aspectul unui fond de ten si asigura un camuflaj cosmetic.

Dupa nastere petele maro vor disparea treptat in majoritatea cazurilor.

Dr. Rodica Negreanu Medic DermatologDr. Rodica Negreanu, Medic Dermatolog

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intrebari sarcina Expunere soare sarcina Melasma

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul