Sos de susan

Sosul de susan este unul din sosurile specifice bucatariei libaneze si se poate folosi alaturi de diverse legume si salate.

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 linguri zeama de lamaie

1 lingura pasta de susan (tahina)

1 catel de usturoi

2 linguri apa

sare

otet (optional)

verdeata (patrunjel)

Mod de preparare

Curata usturoiul, apoi piseaza-l si presara putina sare deasupra lui.

Amesteca pasta de susan cu usturoiul, apoi adauga sucul de lamaie treptat, ca la o maioneza.

Subtiaza acest sos cu apa.

Serveste sosul de susan in castroane intinse, peste care ai presarat si putin patrunjel tocat.

Trucuri

Optional, poti adauga in sosul de susan si chimen sau otet, pentru o aroma deosebita.

Pastreaza sosul de susan in frigider, pana in momentul servirii.

Tipul bucatariei

Libaneza

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sos de susan Susan Sosuri

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul