Tort diplomat de post

| | Modificat: 2012-03-20 16:29:04

O reteta inspirata pentru perioada de post este deliciosul tort diplomat, o prajitura usoara si gustoasa, care se poate consuma in orice perioada a anului.

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente blat

200 ml apa

125 ml ulei

2 cani faina

125 g zahar

6 linguri miere

1 lingurita cacao

1 plic praf de copt

Ingrediente crema

frisca densa

3 kiwi

ananas

4 mandarine

Ingrediente glazura

50 ml apa

50 ml suc ananas

1 plic gelatina

Mod de preparare

Pentru blat, amesteca toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena si fluida, apoi toarna aluatul in tava acoperita cu hartie de copt si baga totul la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute.

Daca testul cu scobitoarea iti arata ca s-a copt bine, scoate blatul pe un platou si lasa-l la racit.

Pregateste frisca si amestec-o cu fructele taiate cubulete, apoi intinde-o peste blat in mod uniform.

Pentru glazura, amesteca apa, sucul de ananas si gelatina dizolvata in bain marie. Cat este inca lichida, adauga 2 linguri de zahar si acopera tortul cu gelatina inca fluida, apoi lasa-l sa se raceasca 3 ore la frigider.

Mod de servire

Se taie uniform si se serveste la desert ca atare.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 120 kcal

Carbohidrati: 19,8 g

Grasimi: 4,5 g

Proteine: 2,3 g

Taguri Tort diplomat post Reteta tort diplomat post Retete post tort

Citeste si despre

Articole de la parteneri