Prajitura tavalita

Prajitura tavalita se prepara destul de usor si are avantajul de a se pastra mai multe zile la fel de proaspata.

tavalita

Foto: mylittlebookcase.com.au

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Blat

1/4 pachet de unt

2 oua

200 g zahar

300 g faina

200 ml lapte

2 linguri miere

1 lingurita bicarbonat

Glazura

200 g zahar

150 g unt

4 linguri cacao

Finisare

200 g nuca de cocos

200 g nuca macinata

Mod de preparare

Mixeaza ouale cu zaharul, mierea si untul. Adauga faina si laptele, in care s-a dizolvat bicarbonatul.

Omogenizeaza amestecul, astfel incat sa obtii consistenta unei smantani groase.

Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da totul la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute.

Lasa prajitura la racit si tai-o cuburi potrivite.

Intre timp, pregateste glazura de ciocolata. Topeste untul, zaharul, laptele si cacao, pana rezulta un fel de ciocolata lichida.

Pune, pe rand, cuburile de prajitura in glazura de ciocolata, apoi tavaleste-le prin nuca de cocos sau nuca macinata.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prajitura tavalita Prajituri Nuca de cocos

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul