Urmareste-ne:

Pandispan cu stafide si fructe

Blatul de pandispan se pregateste destul de usor si poate fi pregatit cu tot felul de fructe, in functie de sezon. Iata reteta de pandispan cu stafide si fructe.

chec-fructe

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu  

Ingrediente

400 g faina

10 g praf de copt

200 g zahar

120 g lapte

50 g ulei

1 ou

200 g fructe, la alegere (capsuni, zmeura, caise etc)

50 g stafide

1 praf de sare

40-50 g unt

2 lingurite scortisoara  

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Amesteca faina cu praful de copt si sare.

Intr-un bol separat, amesteca 150 grame de zahar cu laptele, uleiul si oul. Amesteca bine compozitia. Adauga compozitia lichida peste faina. Aseaza aluatul in tava de copt.

Aseaza deasupra fructele taiate felii, iar printre acestea presara stafidele. Amesteca zaharul ramas cu scortisoara si presara peste prune. Presara si cubulete de unt. Da tava la cuptor, pana cand prajitura capata o culoare aurie, timp de 30 - 35 de minute. Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca.  

Trucuri

Serveste prajitura pudrata cu zahar sau acoper-o cu toping de ciocolata.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pandispan Pandispan cu stafide si fructe Prajituri

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul