Cartofi crocanti cu jambon si branza

| | Modificat: 2013-03-08 15:35:01

Placinta de cartofi cu jambon este inspirata din bucataria elvetiana. Acest fel de mancare poate fi servit la pranz sau cina ca atare sau cu sparanghel.

cartofi-crocanti-sunca

Timp de preparare

25 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 ou

1 cana jambon maruntit

1 cana branza elvetiana, rasa

1 ceapa mica, tocata

1 lingurita rozmarin proaspat, taiat

1/2 lingurita piper negru macinat

1/4 lingurita sare

4 cani cartofi rasi

2 linguri ulei de masline extravirgin  

Mod de preparare

Bate oul, adauga jambonul, jumatate de cana de branza, ceapa, rozmarinul, piperul, sarea si cartofii. Amesteca.

Incinge 1 lingura de ulei si intinde compozitia in tigaie. Acopera si prajeste cartofii 4 minute, pana devin crocanti. Adauga peste cartofi jumatate de cana de branza, acopera si lasa pe foc inca 4 minute.

Rastoarna preparatul pe un fund de lemn, taie in triunghiuri si serveste-l cald.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cartofi Ulei de masline Rozmarin

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA