Urmareste-ne:

Vinete cu usturoi

Vinetele cu usturoi pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitura, langa o friptura de pasare.

vinete-usturoi

Foto: labonnebouche.wordpress.com

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 vinete

6 catei usturoi

sare

3 linguri faina

ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Taie vinetele (curatate de coaja in prealabil) in felii groase cam de 1 cm, sareaza-le si pune-le la scurs pentru un sfert de ora.

Sterge-le de apa pe care o lasa, da-le prin faina si pune-le la prajit in ulei foarte bine incins.

Prajeste vinetele pe ambele parti, pana ce devin aurii. Scoate feliile de vanata pe hartie absorbanta si lasa-le sa elimine surplusul de ulei.

Intre timp, pregateste mujdeiul de usturoi.

Marunteste usturoiul si amesteca-l cu putina sare si apa.

Toarna mujdeiul obtinut peste vinete.

Serveste vinetele calde sau reci, dupa preferinta.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vinete cu usturoi Vinete Usturoi

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul