Urmareste-ne:

Frittata italiana

Frittata italiana este un preparat savuros si gustos, numai bun pentru vara, datorita legumelor si ingredientelor "usoare" pe care le inglobeaza in el. Daca te-ai saturat de omleta obisnuita de zi cu zi, incearca acest preparat italian rapid si sanatos!

frittata-italiana

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

usor  

Ingrediente

4 oua

6 albusuri

1/2 cana de branza rasa Pecorino Romano

1 lingura de salvie proaspat tocata

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper

1 dovlecel mic (zucchini) feliat

2 fire de ceapa verde, tocate

1 lingurita de ulei de masline

1 rosii prunisoare, feliate foarte subtire

Mod de preparare

Amesteca albusurile cu ouale, 3/4 din cantitatea de branza, salvia, sarea si piperul intr-un bol si lasa-le deoparte. Soteaza dovlecelul si ceapa intr-o tigaie cu ulei timp de 2 minute. Adauga amestecul de oua si branza peste legume, acopera tigaia si lasa frittata pe foc aproximativ 4-6 minute sau pana cand ouale sunt aproape gata.

Cu un minut inainte de a stinge focul, pune feliile de rosii deasupra si acopera din nou tigaia. Mai lasa frittata pe foc inca 2-3 minute, apoi tai-o in sferturi si serveste-o calda celor dragi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frittata italiana Reteta frittata Retete omlete

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul