4 sandvisuri sanatoase, perfecte pentru gustarile copiilor

/ / Modificat: 2022-05-02
4 sandvisuri sanatoase, perfecte pentru gustarile copiilor

Nu stii ce gustari sa-i oferi copilului intre mese astfel incat sa fie nu numai sanatoase, dar mai ales gustoase? Stim cu totii cat de mofturosi pot fi copiii cand vine vorba despre mancare. Prin urmare este important sa cream pentru ei gustari atractive, savuroase.

Sandvisurile sunt perfecte atat pentru o gustare, pe care sa o consume acasa, cat si pentru pachetelul de la scoala. Iata patru retete simple, rapide si savuroase din care sa te inspiri.

1. Sandvis cu ton

Sandvisul cu ton ofera o cantitate buna de acizi grasi omega-3. S-a demonstrat ca aceste elemente combat inflamatia si reduc astfel riscul de a dezvolta patologii cronice si complexe de-a lungul anilor.

Se recomanda ca pestele gras sa fie prezent in alimentatie in mod regulat, iar tonul este o alegere buna.

Pentru a pregati sandvisul, trebuie sa tai doua felii de paine, de buna calitate, de preferat integrala, sa pui pe ea un fir subtire de ulei de masline si cateva frunze de salata. Adauga aoi ton din conserva, bine scurs si la final cateva felii dintr-un ou fiert tare. Adauga a doua felie de paine peste, si taie totul in jumatate. 

2. Sandvis cu branza proaspata

Branza este un aliment capabil sa furnizeze proteine sanatoase, de cea mai buna calitate. Aceasta trebuie sa se regaseasca in alimentatia micutilor in mod constant. Pentru a face un sandvis delicios, asaza pe o felie de paine cateva frunze de salata, iar peste aceasta doua-trei felii de rosii, iar peste rosii feliile de branza (poti folosi telemea sau mozzarela). Optional poti adauga putin busuioc tocat fin si la urma a doua felie de paine.

3. Sandvis cu pui

Sandvisul cu pui este excelent pentru a furniza energie si nutrienti de calitate dupa o sesiune de activitate fizica. Taie file subtire o bucata de piept de pui si frige-o intr-o tigaie nonaderenta sau pe un grill. Cand este gata pune-l peste o felie de paine. Adauga frunze de salata si rosie si la urma o a doua felie de paine.  

4. Sandvis cu curcan si mar verde

O alta optiune sanatoasa este sandvichiul cu curcan si mar verde. Pune o bucata de curcan fripta pe o felie de paine si pune peste acesta felii subtiri de mar verde. Este indicar sa folosesti o chifla cu susan pentru aceasta reteta.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari copii

Articole recomandate

Citeste si despre