3 pateuri de legume pe care copiii le adora

/ / Modificat: 2022-10-30
3 pateuri de legume pe care copiii le adora

Pateurile de legume pentru copii sunt o alternativa excelenta pentru a include legumele in rutina lor. In plus sunt excelente pentru a fi servite ca si gustare ori la micul dejun.

Singura conditie este ca pateurile sa fie facute in casa si nu cumparate, deoarece pateruile din comert contin o multime de grasimi, carbohidrati, cantitati mari de sare si de E-uri si nu sunt deloc nutritionale.

Tomai de aceea am pregatit pentru tine trei retete de pateuri de legume pe care cei mici le vor adora.

1. Pateu de morcovi

Ingrediente

- 400 de grame de naut fiert

- 200 de grame de morcovi prajiti

- 1 catel de usturoi

- 2 lingurite de tahini

- 1 lingurita de chimen

- 1 lingurita de boia dulce

- 2 linguri de ulei de masline extravirgin

Spala morcovii, curata-i si taie-i cubulete. Amesteca-i cu putin ulei si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-i pana cand sunt bine patrunsi.

Cand sunt gata, se adauga toate ingredinetele intr-un bol si se paseaza cu un mixer vertical. Daca copilul are peste doi ani, poti adauga foarte putina sare.

Daca pateul are o textura prea dura, poti adauga putina apa plata pentru a obtine textura dorita.

2. Pateu de ardei gras

Ingrediente

- 2 ardei grasi, rosii, mari

- 60 de grame de nuci

- 2 linguri de ulei de masline extravirgin

- 1 varf de cutit de chimen macinat

- 1 catel mic de usturoi

Ardeii se spala bine, se taie si se curata de seminte. Se ung cu ulei si se coc timp de 20 de minute la 200 de grade. Se scot si se curata de coaja.

Se adauga intr-un bol impreuna cu restul ingredientelor si se paseaza pana obtii o pasta cremoasa.

Se serveste pe felii de paine prajita sau rondele de orez.

3. Pateu de vinete

Ingrediente

- 1 vanata mare

- 1 catel de usturoi

- 3 linguri de tahini

- 1 varf de cutit de chimen

- Sucul de la o jumatate de lamaie

- Sare dupa gust

- 2 linguri de ulei de masline extravirgin

Se spala vanata bine, si se taie in jumatate. Se coace in cuptor la 180 de grade, timp de 20 de minute.

Cand este gata, se goleste pulpa cu ajutorul unei linguri. Se paseaza impreuna cu restul ingredientelor pana cand se obtine o textura fina.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Legume copii

Articole recomandate

Citeste si despre