Cauta

Gastoschisis.

polat_elif1989 a intrebat pe 12.02.2014

Dupa 3 saptamani de spitalizare, l-am luat acasa. De o saptamana si jumatate ii dau lapte, acum, acum, cand ii dau sa manance lapte de la mine, mananca, dar la un moment dat se enerveaza si incepe sa planga.

Eu verific mereu daca curge laptele, si am, dar nu se linisteste si nu adoarme decat daca ii fac si jumatate de biberon de APTAMIL, dupa ce mananca adoarme imediat.

Eu am intrebat aici doctorul daca e bine sa-i dau si supliment si ne-a zis ca de cate ori vrea sa ii dam, acum nu stiu ce sa zic. Nu sunt prea bine informata, deoarece e primul copil. Va multumesc si as fi recunoscatoare daca mi-ati mai raspunde.

Am uitat sa spun ca la nastere a avut 2180 gr, iar ieri l-am cantarit si are 2570 gr. Cred ca a luat bine in greutate.

La externare dr. ne-a spus ca daca i se umfla stomacelul, nu face caca, sau vomita verde sa ne prezentam imediat cu el la urgenta. Azi-noapte a vomitat ceva galbui deschis, e vreo problema? Scaun a facut si stomacelul e normal. Va multumesc pentru timpul acordat!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Felicitari ca evolutia este favorabila si ati ajuns in faza externarii. Recomandarile pe care le-ati primit sunt corecte.

Cresterea in greutate va fi mai lenta, dar pentru aceasta prima perioada de adaptare este normala.

Daca dupa ce primeste completare cu APTAMIL se linisteste si adoarme inseamna ca abia atunci se satura, este un indiciu ca puteti continua.

Puteti face si proba cantarului - cantarire inainte de a fi pus la san si dupa supt pentru a fi sigura despre cantitatea de lapte supt, sa vedeti cat suge.

Regurgitarea sau varsatura in cantitate redusa nu trebuie sa va alarmeze, dar legatura cu medicul trebuie sa fie permanenta.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/