Cauta

Buna ziua! Sunt intr-o situatie disperata si am nevoie de un sfat. Bebelusul meu de o luna refuza sanul!

Otilia a intrebat pe 24.12.2014

Il alatez exclusiv si de 2 saptamani a devenit extrem de agitat la san. Uneori, refuza sanul din prima, cum pune gurita pe el, alteori dupa ce ia cateva inghitituri. Se foieste, bate din picioare, se schimonoseste si pe scurt, nu mananca. Are gaze multe, incerc sa il fac sa eructeze cat de des posibil, dar asta nu schimba situatia. L-am alaptat la cerere pana acum si era mai mereu la san, acum nu mai am nici macar asta. Suntem intr-un cerc vicios, pentru ca nu mananca suficient (mai mult de cateva inghituturi), nu doarme si fiindca nu doarme, este si mai agitat si nu am nicio sansa sa-l linistesc inainte sa-l pun la san.

Singurele momente cand mananca putin mai mult sunt cand e pe jumatate adormit. Suge mai bine, cateva minute, uneori si 10, dar adoarme apoi si nu il mai pot trezi orice as face.

Daca totusi reusesc sa il trezesc si il schimb la celalalt san, o luam de la capat. Se trezeste de-a binelea si incepe scandalul.

Am ajuns la epuizare cu programul acesta. In ultimile 3 nopti nu mai doarme, sta si cate 3 ore treaz, agitat si flamand. Cam asta e situatia noastra, orice sfat e apreciat.

Multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Stati de vorba cu medicul pediatru de familie, daca nu aveti, mergeti la un serviciu de pediatrie, unde va fi examinata, atat cavitatea bucala a lui cat si mamelonul sanului dvs si debitul secretiei lactate.

Poate nu aveti lapte suficient, iar bebele simte acest fapt si refuza sa mai traga, exista si asemenea situatii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/