Cauta

Bebe de 11 luni, raceste cu usurinta! Dr. mi-a tot prescris antibiotic Ospamox! I-am dat pana acum de 3 ori!

izabelai a intrebat pe 11.06.2013

Ii curge nasul non-stop, dar problema cea mai grava este o tuse care ii trece dupa tratamentul cu Ambroxol si apoi ii reapare! De vina poate fi mucegaiul pe care il am prin casa?! I-am administrat si Aerius! Ce sa mai fac?!
Am observat ca tuseste mai tare dupa ce bea ceva cald!

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Copiii, neputand sa-si elimine secretiile nazale, le tusesc, gasind astfel un mecanism de aparare. O banala rinoree (ii curge nasul) si tuse nu se trataeza niciodata cu antibiotic, ci doar simptomatic (aspirare de secretii, antitermic daca este nevoie si un antiseptic si anestezin orofaringian - ex. Tantum Verde).

Nici Ambroxol (ceea ce Dvs ati administrat) nu este recomandat pana la varsta de 4 ani, deoarece acest medicament fluidifica secretiile, insa, asa cum am precizat anterior copiii nu pot sa le elimine si tusea lor va fi intensificata.

Referitor la mucegai, daca acesta se gaseste in casa in care copilul locuieste, poate fi un factor declansator al tusei. Este recomandat a se inlatura acest factor care poate declansa o patologie trenanta la nivel respirator.

dinicad
a raspuns acum 7 ani

Indicat ar fi sa opresti medicatia pe baza de antibiotic pentru ca ii vei distruge sistemul imunitar si din ce ii vei administra mai mult el va deveni imun la antibiotic.

Cel mai bine este sa ceri si sfatul altor medici in afara de medicul de familie. Eu ii administrez medicamente pe baza de plante care sunt mult mai benefice avand in vedere ca fiul meu cel mic are o bronsita astmatiforma.

Totusi, analizele sunt foarte importante.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/