Cauta

Am un bebe de 13 saptamani si are 3 kg.

sechesan alexandra a intrebat pe 20.05.2014

Am un bebe de 13 saptamani si are 3 kg. Nu mi-a luat in greutate in luna asta decat 350 de grame, vomita cam mult si alta data si in jeturi, dar nu des, noaptea nu vomita si a avut si dureri de burtica.

Am fost la pediatru si a zis ca pare a fi spasm piloric. Ii dau Metoclopramid si Viusid si vad ca nu mai vomita in cantitate multa.

Ce tratamente se mai pot face? Sa ii schimb laptele praf? Il hranesc cu NAN 1. Multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Un bebe nascut la termen trebuie sa creasca, in primul trimestru de viata ( in medie ) cu cate 750 gr/luna ,iar in cel de al doilea trimestru de viata, cu cate 600 gr/luna.

Bebele dvs, in momentul de fata are ( dupa cum spuneti ) 13 saptamani, deci 3 luni si ar trebui sa aiba aprox. 5 250 gr (in medie, daca a fost nascut cu 3000 gr).

Faptul ca a avut si inca are aceste simptome, intradevar ele pledeaza pentru un spasm piloric, asa dupa cum si medicul pediatru v-a explicat.

Tratamentul recomandat este corect, dovada ca si simptomele s-au ameliorat.

Totusi, discutati si impreuna cu medicul pediatru de familie, cresteti cantitatea de lapte / 24 ore si treceti bebele la o concentratie mai mare deoarece NAN 1 nu-i asigura cresterea de care are nevoie, mai ales daca inca mai varsa.

Varsta de 3 luni permite aceasta modificare a alimentatiei, puteti introduce si suc de fructe - mere, pere, portocale, cantitati reduse la inceput ( pentru aport de vitamine ).

sechesan alexandra
a raspuns acum 6 ani

Ma scuzati, are 6 kg. Am scris eu gresit si l-am nascut cu 3,800 g si 53 de cm, dar mi-a spus ca este sub greutate, cu 6 kg. El mananca nan 1 de la nastere si l-a vomitat de la inceput, dar a luat in greutate cate un kg pe luna, eu am vrut sa schimb laptele, dar medicul a zis ca nu, pana acum, cand a luat doar 350 de g in greutate. Ii dau si sucuri, pe care nu le vomita.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/