Cauta

Am un baietel de 1 luna si 3 saptamani nascut cu 3300g si 51 cm.

R.A.M. a intrebat pe 21.03.2013

Acum are 5130 gr si 55 cm. A luat bine in greutate? Alimentat la san, dar are si 2 mese de lapte praf, pana in 125 ml bea.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

A crescut foarte bine in greutate pana acum, chiar prea bine. Va intreb insa de ce ii dati si lapte praf daca ii dati si lapte matern. La aceasta varsta trebuie sa primeasca 6 mese / zi a cate 100 - 120 ml, iar daca este alimentat natural va primi san la cerere.

Alimentatia naturala este alimentul ideal pentru un sugar pana la varsta de 6 luni atata timp cat mama are lapte in cantitate suficienta, iar acest lucru se observa printr-o crestere buna in greutate.

Prin administrarea suplimentara a laptelui praf sugarul tinde sa refuze sanul deoarece ii este mult mai simplu sa primeasca biberolul cu lapte decat sa traga de la san, consecutiv scazand si secretia lactata materna.

Puteti citi mai multe despre alimentatia sugarului aici:

http://alinacondoiu.wordpress.com/alimentatie/alimentatia-sugarului-diversificarea-alimentatiei/

R.A.M.
a raspuns acum 7 ani

Mananca mixt( san si formula) pentru ca nu se satura doar cu laptele de la san, se trezea din jumatate in jumatate de ora plangand - zi si noapte - si-si freca manutele la gura pana il puneam la san.

Mentionez ca la fetita (de 5 ani acum) am avut lapte consistent ca si aspect doar pana la varsta de 3 luni, apoi a devenit ceva diluat pana la implinirea varstei de 1 an.

Baietelul refuza mai degraba biberonul decat sanul! Rar mananca 100 ml de formula, dar san mananca la cerere la fiecare masa!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/