Cauta

Am si eu un bebelus de 8 luni. Nu avem pana acum niciun dinte.

nicolici1986 a intrebat pe 26.02.2013

De 2 saptamanii i s-a albit gingia sus s-au format 2 dintisori se vad, dar nu mai sparge odata. In cat timp ar fi normal sa ii sparga? Este normal ca primii dintisori sa ne iasa sus si nu jos? Multumesc. O zi buna!

11 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Primii dinti apar aproximativ la varsta de 6 - 8 luni, insa exista variatii de la copii care se nasc cu un dinte pana la eruptie dentara la varsta de 15 - 16 luni. Dintii de pe arcada inferioara preced, de regula, aparitia celor de pe arcada superioara. Nu trebuie sa va faceti griji, fiecare copil are particularitatile lui si se dezvolta ca atare.

sarboiumaria
a raspuns acum 7 ani

Nu te ingrijora! Si baietelului meu i-au dat primii dintisori la 8 luni si tot asa greu i-au iesit plus ca mie imi facea febra mare! A fost un chin! Acum la un an si 2 luni are abia 6 dinti dar vad ca de vreo 3 zile se mai vad in gingii inca vreo 3 dinti! Fiecare copil are ritmul lui de crestere a dintilor! Se zice ca bebelusii carora le ies dintii mai tarziu au dantura sanatoasa! Andrei al meu il mosteneste pe taica-su ca si lui i-au iesit dintii tarziu si vreau sa-ti zic ca la 28 ani ai lui nu stie ce e durere de masele sau carii! Nu e o problema ca ii ies primii cei de sus! Stai linistita! Multa sanatate va dorim!

nicolici1986
a raspuns acum 7 ani

Pe cine am auzit cica nu este normal ca primii dintisorii sa ii iasa sus si cica ar trebui sa ii iasa jos. Dar, la noi sus este alba si umflata gingia.

nicolici1986
a raspuns acum 7 ani

Febra mi-a facut si mie vreo 3 zile si acum roade si strange intre gingii tot ce apuca.

sarboiumaria
a raspuns acum 7 ani

Nu e o regula asta cu iesitul dintilor jos! Daca vrei poti intreba si un stomatolog! Nu te mai lua dupa ce spun unii si altii! Mai rau te induc in eroare! Nu toti copii se dezvolta la fel! Crede-ma!

sarboiumaria
a raspuns acum 7 ani

Da-i pe gingii cu Calgel si da-i sa roada legume! Al meu rontaie morcov si castraveti ca sunt mai tari si ii mai elibereaza din presiunea din gingii! Poti sa-i dai feliute de mar! Al meu a refuzat cu desavarsire jucariile alea pentru dentitie!

nicolici1986
a raspuns acum 7 ani

Momentan asteptam sa vedem evolutia lor si apoi daca este o sa intreb si un doctor stomatolog. Aveti dreptatea in ceea ce priveste ca fiecare copil creste in felul lui, dar imi faceam putine griji ca avem 8 luni si niciun dintisor.

nicolici1986
a raspuns acum 7 ani

I-am dat cu Calgel, ii dau si morcov si are si jucarii pentru dentitie.

sarboiumaria
a raspuns acum 7 ani

Iubita, ti-am spus ca si eu am trecut prin ce ai trecut tu acum! Totul va fi bine! De exemplu lui Andrei i-au crescut incisivii doar sus pe la un an! Abia acum dupa 2 luni ii cresc si cei de jos! Asa ca te inteleg perfect! Stiu ca iti faci griji! Te asigur ca nu va avea probleme!

nicolici1986
a raspuns acum 7 ani

Mai m-am linistit putin ca nu este o regula cu iesitul dintisorilor jos si nu sus, cu varsta la care ies.

1 2
Vezi intrebari din:
Modifică Setările