Cauta

Am o fetita de o luna si are colici. Problema e ca nu poate sa faca scaun si se straduieste din toate puterile pana o apuca plansul.

ANA a intrebat pe 09.01.2013

Ce imi recomandati? Astept un raspuns, sunt preocupata.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Mama care alapteaza fetita trebuie sa aiba o alimentatie compusa preponderent din lactate, alimente proaspete si usor digerabile,fara conserve, fara mezeluri, fara varza, fasole boabe, doar lichide, suc de fructe. Bebele poate primi din luna 2-a suc de mere, pere, bune atat pentru aport de vitamine cat si pentru rolul laxativ. De asemenea, Colicbaby picaturi sau chiar ceai pentru colici.

mamanicolas13
a raspuns acum 7 ani

Exista un sirop pentru colici care trebuie administrat inainte de masa. Eu i-am dat copilului meu si a fost ok a avut si scaune zilnice.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Cum il alimentezi? La san sau cu biberonul (formula de lapte). Sugarii alimentati la san asimileaza aproape tot laptele matern. Pe la o luna - o luna jumatate baietelul meu avea scaun o data la 2 zile. Cum treceau 24 de ore de cand facuse ultima data, incepea sa fie foarte agitat. Ce poti sa faci, e sa ii dai ceai de calmare a colicilor (ex. Colicbaby, Babycalm, Babydrink) si siropuri sau formule anticolici (ex. Infacol-noua ne-a fost foarte de ajutor). Daca alaptezi, iti recomand sa i le administrezi cu seringa. Ca sa o ajuti la tranzitul intestinal ii poti face masaj pe burtica pui palma dreapta pe burtica si o invarti usor in sensul acelor de ceasornic (daca nu am fost clara poti sa cauti pe internet video). Foarte important este sa o pui sa ragaie dupa fiecare masa. Daca elimina aerul din stomac atunci nu va mai ajunge in intestine. Avand deja o luna, poti sa o mai pui pe burtica, normal ca supravegheata. Si inca o recomandare care ne-a ajutat (am aflat-o de la parinti cu experienta): Poarta fetita cu burta in jos pe brat, cu caputul catre cot, iar palma catre pampers. Daca esti din Arad sa nu ii administrezi formula anticolici produsa de o farmacie locala din Zerind, deoarece contine somnifere asta stiu de la moasa care ne-a tinut cursul de puericultura.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/