Cauta

Se poate acorda mai mult de 3 luni de concediu medical unei femei insarcinate, daca sarcina e cu risc, fara s-o afecteze la concediu maternal?

Deac a intrebat pe 26.10.2012

Am o colega care e insarcinata in a 8 a saptamana. Sarcina e cu risc, asa ca medicii i-au recomandat 3 luni de stat numai si numai in pat. Ei ii este teama ca dupa astea 3 luni se v-a simti tot asa de rau si nu v-a putea veni la serviciu si se gandeste cu groaza daca v-a mai beneficia dupa aceea de concediu medical. Ea este angajata din martie 2012. Daca o sa-si ia concediu medical pana inainte de prenatal, o sa mai beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului? Va multumesc.

4 raspunsuri

popescu_oana
a raspuns acum 7 ani

Da, se poate da concediu de risc si nu afecteaza indemnizatia ce se calculeaza pe ultimele 12 luni incepand cu luna nasteri copilului. Sa se intereseze la serviciu ce acte trebuie sa duca.

popescu_oana
a raspuns acum 7 ani

Are dreptul la 124 de zile de concediu de risc.

Deac
a raspuns acum 7 ani

Ea are doar 8 saptamani si s-ar putea sa aiba nevoie de concediu medical pana la 7 luni, pentru ca acolo unde muncim noi e foarte frig si e destul de greu si nu cred ca o sa poata duca sarcina pana la capat in aceste conditii.

Krisstina
a raspuns acum 7 ani

Isi poate lua concediu medical atat cat ii permite legea, apoi concediu de risc maternal si cel prenatal. Fiecare avand reguli si criterii diferite de acordare. Indemnizatia pentru cresterea copilului o va primi, deoarece concediile respective constituie stagiu de cotizare, insa se va simti la stabilirea cuantumului indemnizatiei lunare, indemnizatia finnd de minim 600 RON / luna. Perioada de stagiu este cea cuprinsa in cele 12 luni, lucrate sau petrecute in concediu- medical/ de risc/prenatal Anterioare nasterii copilului si nu dupa nasterea lui.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/