Cauta

Reducere program de lucru pentru femeile insarcinate.

nasturel a intrebat pe 14.10.2011

In OUG 96/2003 art. 13. scrie ca: "In baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale".
La cererea catre angajator salariata trebuie sa anexeze o scrisoarea medicala eliberata de medicul de familie sau de medicul ginecolog prin care i se recomanda reducerea programului de lucru.

Intrebarea mea este: ce motiv trebuie sa treaca doctorul in acea scrisoare medicala? Ce trebuie sa se scrie in acea scrisoare medicala?

3 raspunsuri

Kattya_2000
a raspuns acum 9 ani

Si eu am solicitat adeverinta medicului de familie, care sa arate ca am o sarcina cu riscuri (iminenta de avort). Eu am facut tratament cu progesteron si acid folic. Am trimis adeverinta celor din departamentul de resurse umane, impreuna cu o cerere pentru reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore. A fost foarte simplu. Succes! :)

wwwiulilarisa
a raspuns acum 9 ani

Dar daca nu lucrezi intr-un mediu toxic sau sarcina decurge bine de ce vrei sa reduci programul de lucru eu cand am fost insarcinata inca nu vroiam sa merg in concediul prenatal vroiam sa lucrez pentru ca acasa ma plictiseam si am considerat ca la servici imi trece timpul mai usor. Nu am lucrat nici intr-un mediu toxic nu trebuia sa fac nici efort daca ai un servici unde esti linistita si nu ai probleme in sarcina nu vad de ce vrei sa micsorezi acest program de lucru. Ce sa zic multa bafta si sarcina usoara. Pa pa.

nasturel
a raspuns acum 9 ani

Eu nu ma plictisesc acasa. Am un baietel de 1 an si 11 luni si vreau sa stau cu el cat pot de mult nu sa-l las cu straini. E inca mic.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările