Cauta

Ce inseamana uter dublu sau septic si cum decurge o sarcina in acest caz? Va rog sa imi raspundeti, sunt putin preocupata.

carmen a intrebat pe 03.07.2013

Ma numesc Carmen, sunt insarcinata in 8 saptamani si 2 zile, si in urma cu 3 saptamani am fost la urgenta pentru ca am patat putin slipul, nu mult doar putin si m-am speriat pentru ca eu anul acesta in februarie am avut un avort spontan, mi s-au dat niste pastile pe cale vaginala, Ultrogestan timp de 7 zile din 12 in 12 ore, si la ecografie mi s-a descoperit uter dublu, dar fatul nu s-a vazut ca era prea mic si mi sa facut o ecografie pe data de 26 iunie, din care a iesit ca fatul e bine si ca am uter septic, ceeea ce ma sperie destul de tare. Mi s-a spus ca pot duce sarcina fara probleme, eu totusi as mai vrea o parere, o lamurire sa mi se explice ce inseamna si e riscuri sunt. Inca ceva din acea zi in care am fost la urgenta nu am mai sangerat deloc, dar medici aici, orice sangerare o considera amenintare de avort. Va rog sa ma ajutati sunt putin nelinistita, tin sa va spun ca eu ma simt foarte bine cu sarcina nu am niciun fel de problema. Va multumesc pentru atentia acordata.

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Trebuie sa va linistiti si sa aveti incredere. Uterul septat (septic este altceva) presupune ca pe fundul uterului in interior exista un mic sept./perete incomplet.

In general, acest lucru nu pune probleme, doar in situatii rare poate duce la nastere prematura sau avort in trimestrul II.

Cele mai multe femei cu uter septat duc sarcina cu bine la termen si nasc pe cale naturala fara probleme.

Uterul dublu este altceva. Un diagnostic corect este important in aceasta situatie. Va atasez un link cu imagini. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne scrieti.

http://www.acfs2000.com/surgery_services/mullerian-anomaly-surgery-double-uterus.html

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/