Cauta

Cum as putea relua alaptarea?

ionelia a intrebat pe 06.08.2014

Buna seara, nici nu stiu cum sa incep. Sunt o mamica ce a nascut pe 21 mai, am alaptat copilul cam 3 saptamani si neavand experienta am renuntat la alaptat din mai multe motive: bebe vomita lapticul, voia sa suga mereu, iar la un moment dat plangea cu sanul in gurita si nu voia sa suga cu toate ca ii era foame asa am renuntat la alaptat fiind foarte stresata obosita fizic cat si psihic. Acum bebe are 2 luni si 2 saptamani. As dori sa stiu cum as putea relua din nou alaptare? Cum as putea produce din nou lapte? Relactatia? Imi doresc foarte mult sa il alaptez din nou, m-as simti o mama fericita si implinita daca as reusi. O seara buna.

1 raspunsuri

nicoleta_v
a raspuns acum 6 ani

Salut! Din cate stiu eu, odata intrerupt alaptatul, nu mai poate fi reluat, daca laptele a disparut de tot, mai poti alapta doar la viitorul copil, eventual. Acum a trecut mult timp si laptele nu mai revine, hormonal procesul e ireversibil. Stiu asta de la asistenta care vine sa ma viziteze lunar pentru a vedea cum creste bebele meu.

Insa, nu cred ca trebuie sa te invinovatesti pentru asta, macar ai incercat, lipsa experiente si-a spus cuvantul, poate nu ai avut pe cineva sa te ajute, sa te indrume.

Nu toate femeile reactioneaza la fel in perioada lauziei, asa ca linisteste-te. Nu fi suparata pe chestia asta. Nu asta te-ar face o mama mai fericita si implinita.

Nicio mama nu e perfecta, cu toate facem greseli, mai mari sau mai mici. Important e sa invatam din ele si sa devenim mai atente cu copiii nostri, sa invatam de la ei si ei de la noi. Fericita esti ca ai un copil sanatos care creste alaturi de tine si are toata dragostea si atentia ta si cred ca asta isi doreste si el.

Sa cresteti frumos si sanatosi amandoi!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/