Cauta

Trebuie facuta, cauterizare inainte de cerclaj?

Emanuela a intrebat pe 22.01.2014

Buna ziua. Am fost la control la ginecolog la 1 luna jumate dupa o pierdere de sarcina (vaginala, cu contractii ca la o nastere normala ) la 24 de saptamani.

Sunt destul de speriata. Initial, in urma dialogului, medicul mi-a zis ca mai mult ca sigur avortul s-a produs din cauza hipotoniei uterine (sper ca zic bine); mi-a explicat ca uterul e din nastere mai mic si nu s-a dilatat pe masura ce bebele a crescut. Apoi, dupa consultul pe masa, mi-a zis ca am incontinenta cervicala si ca obligatoriu va trebui facut cerclaj la urmatoarea sarcina; dar inainte de asta, peste 4 luni sa ma duc sa-mi faca cauterizare. La 10 zile dupa nastere, am facut un consult pe masa la un alt medic si acesta nu mi-a zis nimic, ba mai mult, a zis ca totul e ok, iar dupa inca 10 zile (la apox. 3 saptamani dupa nastere) am fost la control la ginecologul care mi-a facut chiuretajul pentru a dezlipi placenta; acesta mi-a zis ca totul e bine, iar colul e lung, normal. Sunt de-a dreptul nedumerita. Daca era rana pe col, n-o vedeau si acesti medici? E indicata cauterizarea? Pot aparea complicatii la urm. sarcina daca n-o fac? Test PAP nu mi s-a indicat sa fac (eu am facut ultimul in iunie 2012 si a iesit C2). Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

1 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua. Ar fi necesar sa faceti un test Papanicolaou intrucat leziunile colului se pot despista doar in urma acestui test si a unei eventuale colposcopii.

Cauterizarea fara obiectivarea unei leziuni este contraindicata.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/