Cauta

Sunt insarcinata, daca am un nivel de progesteron mai ridicat, la o saptamana de la ovulatie?

andreea_1988 a intrebat pe 08.08.2015

Buna ziua. Numele meu este Andreea am 27 de ani si timp de 5 luni am urmat un tratament cu progesteron, dupa a urmat o pauza de 1 luna, iar in luna urmatoare in perioada de ovulatie am intretinut relatii sexuale cu sotul meu (tin sa mentionez ca am avut mereu un CM regulat cu micile probleme puse de progesteron).

La 6-7 zile de la ovulatie am sesizat o pata rozalie pe lenjeria intima, urmatoarea zi am facut o analiza de progesteron al carui rezultat a venit in 4 zile si spre surprinderea mea nivelul de progesteron era de 16,2ng/ml.

Am fost surprinsa pentru ca nu ma asteptam deoarece inainte de a incepe tratamentul avea un nivel foarte mic si anume 0,2.

Simptomele mele sunt urmatoarele: sani umflati, putin durerosi, urinari frecvente, stari de somnolenta, usoare ameteli si pofta de mancare.

Am facut un test de sarcina la 7-8 zile de la ovulatie si a fost negativ. Urmeaza ziua CM si anume pe 11 august, ultimul CM fiind pe 14 iulie.

Imi doresc foarte mult un copil si ma tem ca nivelul de progesteron sa nu scada si daca exista o eventuala sarcina sa nu o pierd pana la venirea CM.

2 raspunsuri

Valoarea progesteronuli este normala dupa ovulatie, iar testul de sarcina l-ai facut mult prea devreme (se face abia dupa ce a intarziat menstra!)

In rest, e bine sa te relaxezi si sa astepti sa vezi ce se va intampla!

Daca nu poti consulta un specialist in infertilitate sa faceti teste specific si nu asa dupa "ureche".

Succes!

andreea_1988
a raspuns acum 5 ani

Trebuie sa rectific, menstruatia trebuia sa imi vina astazi, pe 10 nu 11 pentru ca luna trecuta a fost de 31 de zile si eu am un ciclu menstrual de 28 de zile, oricum, nu a venit, am o secretie foarte greu sesizabila roz.

In rest, nimic, ieri seara am avut ceva dureri mai puternice da spate si asta dupa o baie fierbinte, astazi nu mai am niciun fel de disconfort, decat psihic pentru ca am facut un test si a iesit negativ.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/