Cauta

Fetita mea scrasneste din dinti in timpul somnului. Ce pot sa fac?

laura a intrebat pe 06.10.2010

3 raspunsuri

dana_zaciu
a raspuns acum 10 ani

Stomatologul poate sa va propuna o gutiera, este ca un mulaj din plastic al dintisorilor care se poarta pe perioada noptii ca sa protejeze dentitia.

Iuliana20
a raspuns acum 9 ani

Bruxismul (cunoscut ca scrasnitul din dinti) este o forma usoara de epilepsie,care poate fi cauzata de diferiti factori: inghitirea lichidului amniotic la nastere, traume cerebrale la varsta frageda, lovituri la nivelul lobilor occipitali sau parietali. Nu este exclus ca boala sa fie provocata de prezența ei la unul dintre parinti, lucru nedemonstrat inca. Bruxismul se manifesta doar in timpul somnului, pacientul neavand posibilitatea de a-si controla miscarile. Boala devine mai accentuata in starile stresante sau momentele cu incarcatura emotionala deosebita.

Da, gutiera este solutia . "Boala" se numeste Bruxism , si exact asa se manifesta , prin scrasnirea dintilor in somn, este din cauza stresului sau a unor probleme de obicei , in cazul unui copil cred ca cel mai corect ar fi sa discuti cu ea sa vezi ce o supara.

adnana_giulia
a raspuns acum 9 ani

Fetita mea a srasnit din dinti cand a avut oxiori, bineinteles si alte simptome (scarpinatul la fundulet des, o manca nasucul, nervoasa, somn agitat) si dupa ce ia dat tratamentul nu a mai facut asa. E cam tarziu raspunsul, dar poate te ajuta.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările