Cauta

Este normal ca un copil de 6 anisori sa faca crize de nervi? Din ce cauza apar aceste crize?

nicoleta ceparu a intrebat pe 30.11.2014

Fetita mea are doar 6 anisori si de multa vreme se enerveaza din orice. Daca o rog sa isi stranga jucariile sau cand stam la masa sau pur si simplu vrea ceva si nu pot chiar in momentul acela, face crize de nervi, tipa, arunca tot ce are la indemana si nu ma mai pot intelege cu ea deloc.

Ce as putea sa fac in acele momente? Cum sa o calmez si cum sa o fac sa nu mai faca acele crize pentru ca e foarte jenant atunci cand face acele crize in public. Va rog, daca se poate sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac in aceasta privinta.

1 raspunsuri

Incercati sa va amintiti daca s-a intamplat ceva in perioada in care au inceput aceste comportamente. Ceva care sa il afecteze. Si mai ales sa analizati (puteti tine o agenda) momentele in care apar aceste crize. Apar mereu sau in anumite situatii?

In general un comportament poate avea cateva functii: de atentie (atunci cand vrea sa atraga atentia celor din jur), de obtinere a unui lucru, de evitarea a unei situatii ori cerinte sau de stimulare senzoriala (cea din urma nu cred ca este o posibilitate in aceasta situatie).

Va sfatuiesc sa incercati sa va notati cateva zile la rand momentele in care apar aceste crize. Pentru fiecare situatie veti nota factorul declansator, comportamentul copilului din timpul crizei si consecinta (care a fost urmarea comportamentului, ce s-a intamplat inainte a se incheia episodul).

In momentul in care veti observa care anume este motivul pentru care apar aceste stari puteti sa va orientati in legatura cu o interventie potrivita. In cazul in care copilul vrea sa atraga atentia incercand sa ii explicati situatia reusiti sa ii intariti comportamentul.

Va astept cu rezultatele analizei pentru mai multe detalii.

O zi buna!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/