Cauta

Cum scapam definitiv de streptococul betahemolitic grup A?

elyzvl a intrebat pe 15.05.2017

Buna ziua,

Cum sa scapam definitiv de streptococul betahemolitic grup A? Sunt o mamica disperata, a carui copil nu mai scapa de aceasta bacterie. Prima data am depistat-o in septembrie 2015, la un exudat pe care l-am facut pentru ca avea mucozitati care nu cedau.

A facut o cura de Ospen/ 10 zile. Am asteptat vreo 2 saptamani, am refacut exudatul si a iesit pozitiv. In hemoleucograma eritrocitele 5.15 eozinofile 7.9% uree serica 40, aslo 137.

Am refacut tratamentul 14 zile, am asteptat tot atat si am refacut exudat care a iesit tot pozitiv. Celelalte analize au iesit bine si nu avea simptome (varsaturi, eruptii cutanate, febra).

Am facut Moldamin saptamanal din noiembrie 2015 3 luni, am refacut exudatul peste 3 luni si a iesit tot pozitiv. Am facut Moldamin in continuare pana in iunie 2016 si abia atunci a iesit negativ exudatul. L-am refacut in septembrie 2016 si iesit negativ.

Acum o saptamana am refacut analizele si ne-a iesit din nou pozitiv steptococul(sensibil la ceftriaxon, cloramfenicol, eritromicina, ofloxacin, penicilina G, vancomicina); eozinofile 9.71%, monocite 8.23%, eozinofile 601/ul, ASLO 563. Sunt foarte ingrijorata si nu stiu de unde s-o apuc.

El nu are simptome (are doar niste mici inflamatii, pe care le are de ani de zile pe partea din spate a gatului - cervical), si prezinta uneori semne de conjunctivita, pe care o avea de mic copil, si avem niste alergii neidentificate, fara cauze identificate, desi am facut multe teste alergologice panel 2.3.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Infectia cu streptococ betahemolitic grupa A beneficiaza de tratament cu penicilina, eritromicina, clindomicina; daca recidiveaza, se repeta examenul din exudatul faringian si se iau urmatoarele masuri:
- repetarea exudatului faringiana la toti membrii familiei( pentru depistarea unui alt purtator) si

- se verifica sterilitatea periutei de dinti (la nevoie se schimba periuta);

ASLO nu este concludent in perioada incipienta a infestiei cu streptococ betahemolitic. Daca la un examen de laborator exudatul faringian prezinta sensibilitate la un alt antibiotic (fata de cele mentionate mai sus) atunci se aplica tratament cu acel antibiotic. Deci medicul de familie nu trebuie ocolit, ori de cate ori aveti dubii!
Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/