Cauta

Cum as putea sa imi ajut fetita sa scape de emotiile unui test?

manuela a intrebat pe 19.04.2013

Cum as putea sa imi ajut fetita sa scape de emotiile unui test? Detalii: fetita mea se numeste Denisa este in varsta de 8 ani si este in clasa adoua in Germania. Este un copil foarte inteligent comunicativ fara probleme de adaptare cu foarte multi prieteni, un copil care pune tot timpul intrebari si tot timpul vrea sa fie in fata altor copii in materie scolara citeste foarte mult calculele nu sunt o problema, e mereu pregatita pentru orice zi scolara, dar in momentul in care apare un test egal ca este anuntat sau nu si chiar foarte pregatita se pierde, are emotii nu reuseste alta data sa termine testul si face greseli pe care nici ea nu le crede "mama, dar sti ca ti-am spus asta ieri, am stiut, dar nu stiu ce se intampla cu mine cand vine testul pe masa tremur imi vin de o data toate in cap". Sunt cuvintele fetitei mele atunci cand vine de la scoala cu testul in mana plangand nu reuseste niciodata sa ia o nota de 1 "FB" . In Romania numai 2 si 3 suficent sau cu cum o fi calificativul in RO. Isi doreste din suflet un 1 "FB" mi se rupe sufletul ca nu stiu cum sa o ajut. Nu stiu daca nu cumva e si vina mea ca de multe ori am mai exagerat si am mai certat-o ca stiu ca poate si stie si nu reuseste sa aduca un 1 "FB" in ultimul timp nu am mai zis nimic, dar ma tem sa nu fie prea tarziu si fata mea sa aiba frica de teste din cauza mea. Va rog sa imi dati un sfat cum as putea sa discut cu fetita mea si sa o ajut sa aiba mai multa incredere in inteligeta ei si in ea, caci e un copil minunat care nu ma facut niciodata de rusine, doar mandra. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra, va multumesc pentru intelegere.

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Exista cu siguranta o presiune in mintea fetitei Dvs. legata de notele obtinute la scoala.

Iar pe masura ce timpul trece, se perpetua aceasta situatie care se aseamana cu un bulgare de zapada care se rostogoleste si devine din ce in ce mai mare.

In primul rand este nevoie de multa intelegere din partea familiei si inlaturarea presiunilor.

Sfatuiti-o sa aiba rabdare atunci cand incepe testul, sa ia intrebarile pe rand, fara graba si sa nu-i pese de nota abtinuta.

In al 2-lea rand puteti sa o indrumati si catre alte activitati unde sa aiba performante si sa fie astfel rasplatita si recunoscuta de catre familie. Astfel acea presiune scolara s-ar putea diminua.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/