Cauta

Senzatii de mictiune la copil de 4 ani.

BOTE CORINA a intrebat pe 05.03.2015

Sunt o mama cu handicap locomotor, ma deplasez in carucior. Am un baiat de 4 ani si 9 luni care de cand merge la gradinita, imi zice zilnic, din 5 in 5 minute ca are senzatii de urinare. Cred ca este o problema emotionala, dar nu stiu ce sa fac, mai mult dimineata inainte de a merge la gradinita, face nevoia mare acasa, iar dupa o jumate de ora cand ajunge la gradinita face din nou. Aceste lucruri se intampla de 3 saptamani. Va rog sa ma ajutati. Aceste senzatii ii dau stari de nervozitate, tipa si tranteste jucariile.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Intradevar, aceste senzatii de mictiuni si de tenesme (in contextul pe care-l prezentati) frecvente sunt de natura emotionala.

Nu trebuie sa il certati, ci sa stati de vorba atat cu medicul de familie cat si cu educatoarea, sa faceti un cerc de protectie ca el sa-si recapete increderea in sine.

La nevoie, va fi consultat si de catre un neuropsihiatru.

Buna ziua!

In cazul in care aceste situatii apar doar atunci cand se duce la gradinita este foarte posibil sa aiba legatura cu mersul la gradinita.

As avea cateva intrebari: Atunci cand plecati in alt loc apar aceleasi probleme? Doar spune ca are aceasta senzatie sau face pe el in cazul in care nu ajunge la toaleta?

Care sunt relatiile cu educatoarea si cu copiii? Problemele apar doar atunci cand il duceti la gradinita sau pe parcursul intregii zile?

Ii puteti da o jucarie foarte indragita sa o duca la pe gradinita si sa o arate copiiilor si doamnei pentru a reusi sa depaseasca mai usor mommentul intalnirii.

Sa incercati sa ii atrageti atentia incercand sa il implicati cat mai mult in activitati placute. Atunci cand se intampla ceva mai deosebi in familie puteti sa ii puneti sa ii povesteasca si educatoarei ( aceasta il va lauda).

In ceea ce priveste starile de nervozitate in primul rand incercati sa observati momentele in care acestea apar pentru a constata situatiile in care astea apar.

Incercati sa ii recunoasteti sentimentele " Inteleg ca esti suparat pentru ca...." si sa ii vorbiti cat mai calm despre subiectul delicat.

De asemenea, ii puteti aminti ca are dreptul sa fie suparat (ii puteti spune si cand va suparati dumneavostra) dar sa nu stricam obiecte, lovim etc

Spor

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/