Cauta

Ii pot administra copilului 7 zile de Klacid in loc de 5, in tratamentul pneumoniei interstitiale, daca inca mai are unele simptome?

Irina Ungureanu a intrebat pe 27.12.2013

Am fost cu baietelul meu de 4 ani jumatate la urgenta, duminica trecuta pentru ca avea febra de 2 zile si nu se ameliora deloc, si am plecat de acolo cu diagnosticul de pneumonie interstitiala (dupa radiografie), si cu tratament cu antibiotic, Klacid pentru 5 zile.
Azi e ultima zi de tratament, si intrebarea mea este daca sa-i mai dau 2 zile, ca sa fie 7, pentru ca inca mai sforaie cand doarme, inca mai are o secretie, ceva care il mai face sa fie putin ragusit si sa sforaie.
S-au ameliorat febra si tusea dupa 2 zile de tratament, timp in care i-am mai dat si panadol si ibalgin (dupa ce n-a mai facut febra nu i-am mai dat), dar ma ingrijoreaza secretia care il face sa sforaie in somn.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Tratamentul unei pneumonii interstitiale - in functie de severitatea tabloului clinic, poate beneficia de tratament antibiotic timp de 5 - 7 zile, daca medicul care-l trateaza nu hotaraste altfel.

Tusea si secretiile nazale mai pot pesista si ulterior, dar nu mai are nevoie de antibiotic.

Scaderea curbei febrile si ameliorarea respiratiei - constatata de catre medic prin ascultatia plamanilor corelata cu ameliorarea starii si vioiciunea copilului sunt semnele unei evolutii spre vindecare si intreruperea tratamentului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/