Cauta

Buna ziua. Am un baietel de 4 ani si 3 luni, iar ieri i-au fost extrasi 3 dintisori. Este normal? Cum il va afecta pe copilul meu? Multumesc.

emilia a intrebat pe 16.01.2014

Normal copilului meu trebuie sa i se faca niste carii. Interventia a durat 1 ora si 30 min, dar cand a iesit medicul din cabinet ne-a spus ca a trebuit sa ii scoata 3 dinti din fata deoarece nu le mai putea face nimic si asta fara sa ne intrebe daca suntem de acord sau nu.

Dintre cei 3 dinti scosi unul singur era putin negru si i se subtiase, in rest, ceilalti doi dinti pareau ok ( nu sunt medic si nu stiu cat de afectati erau acei dintisori de nu s-a mai putut face nimic ).

Este normal sa ii scoata 3 dinti din fata la varsta asta?

Mentionez ca locuim in Germania.

Multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

In mod normal dintii de lapte nu au nicio legatura cu dintii definitivi care incep sa apara dupa 5-6 ani dupa caderea spontana a celor de lapte ( temporari ).

Fiecare are mugurele lui din care se dezvolta. Problema pe care o relatati trebuie discutata cu medicul stomatolog care trateaza copilul.

Cariile acestor dinti temporari, de obicei, nu se trateaza, caci acestia si asa cad si lasa locul liber pentru cei definitivi.

Discutati si cu medicul de familie.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/