Cauta

Fetita mea de 2 ani si 4 luni are prolaps rectal?

Raluca Giuglea a intrebat pe 06.01.2017

Buna ziua,

Am nevoie disperata de ajutorul dumneavoastra. Fetita mea de 2 ani si 4 luni are perioade destul de dese in care se constipa. Problema constipatiei a aparut la 6 luni, odata cu diversificarea.

Tin sa mentionez ca alimentatia ei, datorita acestei probleme, cuprinde foarte multe fructe si legume care ajuta in astfel de cazuri, multe fibre, multa apa, ii dau si complexul de vitamina B... Cu alte cuvinte am incercat tot ce mi s-a spus si ce stiam ca este bun in cazul constipatiei! Problema este insa ca de o luna de zile, nimic nu o mai ajuta. Ba mai mult, i-a iesit efectiv intestinul pe afara (am inteles ca se numeste prolaps rectal.

Voiam sa intreb ce as putea sa fac in astfel de cazuri! Ce analize se fac sau daca imi puteti recomanda un medic!

Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Intr-adevar constipatia cronica poate conduce la prolaps rectal. In situatia data trebuia sa folositi in alimentatie chiar de la varsta de 1 an faina de ovaz (fie de la farmacie, fie chiar de la supermarket-uri). O adaugati fie in lapte fie in combinatie cu oricare aliment (este un foarte bun si eficient laxativ).

Cand mucoasa rectala mai prolabeaza , dvs. cu degetul intr-o manusa chirurgicala (pe care o aveti in trusa bebelui) il puteti repune (impinge usor inapoi) fara probleme.

In functie de localitatea de domiciliu, bebelusul ar trebui consultat fie de catre un medic pediatru sau chirurg, pentru examenul local (nu sunt necesare alte analize).
Fructele crude si compoturile de pere sau prune au rol laxativ!

Astept rezultatele acestor recomandari!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/