Cauta

Rosu in gat la copil 1 an si 9 luni.

Catalina a intrebat pe 19.03.2013

In urma cu 2 saptamani copilul a facut febra 38.5. Am mers la medicul de familie care a observat ca are rosu in gat si i-a prescris Klacid la 12 ore si antitermice. Mentionez faptul ca nu tusea, nu-i curgea nasul, nu a stranutat. In prima noapte de administrare antibiotic copilul s-a trezit foarte des plangand si a vomitat, iar in a doua noapte s-a trezit cred ca din ora in ora si a avut si o hemoragie nazala. Am intrerupt administrarea antibioticului de teama sa nu fi fost reactii adverse la antibiotic dupa cele intamplate in cele 2 nopti. A dormit mai bine cateva nopti, numai ca ziua nu avea pofta de mancare, manca biscuiti, covrigi, paine si foarte foarte greu il pacaleam sa manance putina supa sau piure si saliva foarte mult, dar starea lui generala era buna, se juca, era vesel. Am observat si o umflatura in spatele urechii drepte, asa ca am mers la un consult ORL. Medicul mi-a spus ca nu are infectie la urechi, dar ca are rosu in gat si ca ii este teama sa nu-i afecteze si urechile si i-a prescris alt antibiotic - Amoxacilina. Nu i-am administrat acest antibiotic (fiind al treilea prescris in decurs de o luna-la inceputul lunii martie a avut otita si bronsiolita), am facut exudat faringian si nazal care au iesit negative si hemoleucograma completa -au iesit hematii si RDW peste limita.

De ce sunt aceste valori mai mari? Acum a inceput sa manance mai bine, dar umflatura din spatele urechii nu a disparut si noaptea trecuta, iar a dormit foarte rau. Va rog din suflet, spuneti-mi, ce investigatii sa-i fac!

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Orice copil care prezinta stare de sanatate alterata trebuie vazut de un medic, ceea ce dvs. ati si facut. Insa, un copil vazut de un medic este ideal a fi urmarit de acelasi medic pentru a vedea eficacitatea tratamentului si evolutia bolii.

Dvs. v-ati plimbat pe la 2 sau 3 medici care au dat tratamente peste tratamente, iar Dvs. ati dat ce ati dorit din ele. Nu inteleg exact ce doriti acum.

Poate un diagnostic stabilit prin intermediul internetului si un alt tratament pe care il veti da sau nu. Ceea ce trebuie sa faceti este sa va gasiti un medic de familie sau pediatru care sa il urmareasca pe copil si cu care sa puteti comunica referitor la tratamente, eventualele reactii adverse si evolutia bolii.

Catalina
a raspuns acum 7 ani

Doamna doctor Alina Condoiu,

In conditiile in care medicul care ar trebui sa se ocupe de copilul meu nu este de gasit din cauza numarului mare de pacienti si prescrie antibiotic la fiecare rosu in gat, ma vad nevoita sa apelez si la alti medici. Si daca si celalalt medic a prescris alt antibiotic, recomandandu-mi un exudat faringian, dupa administrarea anibioticului, ca "poate are un streptococ", ma indreptateste sa cer un alt sfat, de ce nu, pe internet.

In fine, nu cred ca trebuie sa acuzati si sa jigniti un parinte ingrijorat de sanatatea copilului lui. Sincer, am asteptat raspunsul domnului doctor Emil Otesteanu, care este un profesionist.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/