Cauta

Baiatul meu are un an si jumatate si sunt ingrijorata din cauza mancarii.

Mihaela a intrebat pe 23.06.2014

Mananca numai lapte. Ce as putea face? Un sfat, va rog. Multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Imi este dificil sa inteleg (din cate spuneti dvs) ca baietelul in varsta de 1 an si jumatate a fost alimentat si este alimentat si in continuare doar cu lapte.

In asemenea conditii ar fi facut anemie cu simptome, pe care nu numai medicul de familie, ci si dvs le-ati fi remarcat.

Mama fiecarui bebe, chiar de la varsta de 5-6 luni, incepe diversificarea astfel ca la varsta de 1 an este obisnuit sa manance orice alimentatie preparata din variate alimente.

El trebuie sa aiba 5 mese /zi intre care 3 mese principale ( supa sau ciorbita ) + un fel doi din piure cu piure si carne, ficat, peste si doua gustari la orele 10:00 - 11:00 si 16:00 - 17:00 compuse din derivate ale laptelui cu sau fara fainoase, sau pulpa de fructe cu biscuiti, budinci.

Inainte de culcate se poate da o masa cu lapte cu gris. Daca nu reusiti sa-l convingeti stati de vorba cu medicul de familie, poate faceti si o hemoleucograma sau ce considera in functie de concluziile examinarii.

Mi-ar place sa cred ca intrebarea dvs nu este completa sau mai explicita. Trebuie sa aveti perseverenta si diplomatie, dar nu fortarea, ci convingerea, iar mancarea sa fie apetisanta, puteti adauga si unele condimente usoare.

Ajutati-l sa se serveasca singur pentru simti o oarecare independenta. Succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/