Cauta

As avea mare nevoie de un sfat, dragi mamici, in legatura cu fetita mea de 1 an si 4 luni, nu doarme noaptea.

oana.daniela a intrebat pe 07.10.2013

Are un program bine stabilit, se trezeste pe la 08:00 - 09:00, dimineata apoi pe la 13:00 - 13:30 somnul de dupamiaza, apoi seara pe la 21:00 - 22:00 si mananca de toate si destul de bine, dar se trezeste noaptea cand plange, cand tipa, de 3 - 4 ori. Ma gandesc ca poate vrea sa ma simta langa ea? Voi ce spuneti?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Stimata mamica, Daca situatia pe care o relatati, este conforma cu realitatea, inclusiv faptul ca si seara se alimenteaza bine, presupunerea dvs pare sa fie cea adevarata. Asta va vor spune si alte mamici. Bebele care este obisnuit si strans legat de mama lui, atat prin supt cat si prin dormit alaturi de ea, cu greu va accepta, sa renunte la acest privilegiu cu care a fost obisnuit.

Cu perseverenta trebuie sa o supravegheati de la distanta, sa lasati usa intredeschisa spre camera ei, iar daca se trezeste sa nu o luati in brate. Puteti sa-i vorbiti in soapta.

Psiholog.Otilia.Stan
a raspuns acum 6 ani

Ce se intampla dupa ce se trezeste noaptea? Cum reactionati?

Pana la aceasta varsta a dormit intr-o alta camera sau cu dvs?

Pentru a creiona o posibila cauza trebuie sa analizam detaliile.

Irina Tudose
a raspuns acum 6 ani

Am exact aceeasi problema cu baiatul meu de 1 an 10 luni. Nu am vrut sa pun o alta intrebare, poate reusim sa ne lamurim ambele.

Pana acum 4 saptamani, a dormit singur toata noaptea in patutul sau cu gratii in camera separata. De 4 saptamani, adoarme usor noaptea in jur de ora 21:00, stau langa el pana adoarme dar peste 3-4 ore se trezeste plange, tipa sa vin la el, ma cheama "mama-mama", si de 2 zile a sarit gratiile patului. am incercat sa nu merg la el, si in unele seri adormea singur dar nu am reusit aparent, daca a sarit patul din disperarea de a ma avea alaturi. Ce se poate face? Acum eu sau sotul trebuie sa dormim in camera cu el ca sa nu facem naveta noaptea.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/