Cauta

Gastroschisis.

polat_elif1989 a intrebat pe 28.01.2014

Va multumesc mult pentru raspuns. Am mai vazut cateva cazuri postate pe youtube din america, doar ca acolo am vazut altfel, adica intestinele iesite in afara, erau bagate intr-un sac de plastic sau ceva de genul asta, ceva special si am vazut ca abia dupa cateva zile operau doctorii de acolo, iar aici imediat dupa ce l-am nascut mi l-a bagat in operatie poate aici au alt sistem, nu stiu ce sa zic, si mi sa mai spus ca intestinele aveau o culoare mov si normal, ar fi trebuit sa le aiba roz. Doctorii ne-au mai spus ca trebuie sa se dezumfle stomacelul, acum mie mi se pare ca are un abdomen normal pentru un nou-nascut. Vroiam sa va intreb daca pe viitor dupa ce il vom lua acasa mai exista vreun risc, adica o sa aiba si alte probleme? Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Echipa de chirurgi alege metodele corespunzatoare situatiei pe care o prezinta, pozitia, culoarea organelor care au stat in contact cu lichidul amniotic.

Daca vi s-a spus ca totul este ok si daca lungimea intestinului nu s-a scurtat, evolutia va fi fara probleme, buna, caci suprafata de absorbtie a alimentelor este normala.

Altfel, poate face tulburari de absorbtie eventual si se va dezvolta mai lent.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/