O mama isi vede pentru prima data bebelusul, dupa o luna la ATI din cauza Covidului. Momentul te va emotiona pana la lacrimi

/ / Modificat: 2022-03-17
O mama isi vede pentru prima data bebelusul, dupa o luna la ATI din cauza Covidului. Momentul te va emotiona pana la lacrimi

Intalnirea dintre o mama si bebelusul ei este cea mai importanta si cea mai emotionanta, iar in cele mai multe cazuri are loc in primele clipe dupa nastere. Exista insa si exceptii, cand mamele, din cauza unor accidente sau a unor probleme de sanatate, nu isi pot tine in brate bebelusii nou-nascuti decat cateva saptamani mai tarziu.

Infectia cu virusul Covid nu este una care sa dea forme foarte grave oamenilor care nu au alte probleme de sanatate, insa in unele situatii le poate da de furca si celor mai puternici. Femeile insarcinate sunt o categorie aparte de paciente, fiind mai expuse la complicatii. Infectia cu Covid a impiedicat-o si pe aceasta proaspata mamica sa isi stranga la piept bebelusul nou-nascut timp de o luna de zile. Begona Garcia are 28 de ani si a trecut printr-o perioada dificila inainte si dupa nastere, insa, din fericire, totul s-a incheiat cu bine.

Femeia era insarcinata in 7 luni si 3 saptamani cand s-a infectat cu virusul, fara sa fie vaccinata. A inceput sa se simta rau, dar testele ii ieseau negative la inceput. Au trecut doua saptamani pana la primul test pozitiv, iar dupa ce starea ei s-a inrautatit considerabil a fost internata pe sectia Covid a spitalului de care apartinea.

Starea ei s-a inrautatit si dupa internare, iar trei zile mai tarziu, medicii au decis sa ii faca cezariana de urgenta, deoarece si ea, si copilul, erau in pericol. Bebelusul, un baietel, a avut 2.458 g la nastere si 55 de centimetri si nu a fost infectat cu virusul Covid.

„Au spus familiei mele ca nu mai ies”

La scurt timp dupa nastere, proaspata mamica a fost transferata la Terapie Intensiva, unde a fost intubata si a inceput sa faca tratament. S-a gandit de multe ori ca nu va scapa cu viata si ca nu isi va putea strange niciodata bebelusul la piept. „Au spus familiei mele ca nu mai ies”, a povestit Begona, printre lacrimi.

Din fericire, tratamentele au dat rezultat si femeia si-a revenit, iar o luna mai tarziu a facut cunostinta cu bebelusul pe care l-a adus pe lume. Intalnirea extrem de emotionanta a fost filmata, iar imaginile au fost publicate pe internet.

Begoña conoce a su bebé un mes después de una cesárea de urgencia por COVID-19 en el hospital La Línea.
Después del parto, ha pasado un mes en la UCI por lo que no ha podido conocer a su hijo hasta ahora. pic.twitter.com/Ki950HGNKL

— AGSCampodeGibraltarEste (@AgsEste) February 1, 2022

Videoclipul extrem de emotionant si nu are cum sa nu iti smulga cateva lacrimi, mai ales daca esti mama sau iti doresti copii si stii sau intuiesti cat de puternica este legatura dintre o femeie si puiul de om pe care il aduce pe lume. Marea intalnire cu propriul copil este momentul la care viseaza femeile pe tot parcursul sarcinii, insa pentru Begona, acest moment a venit cu o luna intarziere.

In clipa in care asistentele au dus-o catre bebelusul ei, cu un scaun rulant, femeia s-a blocat pentru cateva clipe si a izbucnit in plans.

„Mi-a fost frica sa-l ridic pentru ca am crezut ca o sa-l scap. Tot corpul imi tremura”.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine, iar familia s-a reintregit la o luna de la nasterea baietelului. Proaspata mama inca se recupereaza dupa infectia care aproape ca i-a fost fatala si mai are si in prezent dificultati de respiratie si mobilitate redusa la unul dintre picioare. A fost externata insa din spital si cosmarul s-a terminat, iar acum recuperarea se desfasoara acasa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre