Fereste-te de stres. Acestei mame i-a paralizat jumatate de fata din cauza grijilor

/ / Modificat: 2020-02-14
Fereste-te de stres. Acestei mame i-a paralizat jumatate de fata din cauza grijilor

A fi mama este stresant si daca esti si o mama care merge la serviciu, este foarte greu. Dar nu esti singura. Orice mama de pe aceasta planeta stie cum este sa ai multe responsabilitati si ce eforturi faci pentru a avea grija de familie. Nu este simplu, dar asta este realitatea.

Nu este usor

Nimeni nu spune ca este usor. Intotdeauna exista lucruri de facut si trebuie sa gasesti timp pentru a avea grija de tine, pentru a avea grija de copii, pentru a petrece momente in cuplu, pentru a te bucura alaturi de cei dragi. Nu este simplu, dar este realitatea unei mame.

Sa traiesti intr-un mod relaxat pare o utopie si daca esti mama singura pare ceva de neatins. Traim intr-un stres continuu si incepe sa te doara spatele, sa apara ticuri la ochi, sa ai zile in care te simti mai iritat decat altii, iti tremura buzele, ai dureri de cap sau de gat. Cel mai rau dintre toate este ca le vezi ca pe ceva obisnuit si normal.

Povestea unei mame

Aceasta mama, Danielle Ferguson, a postat pe pagina de Instagram o fotografie si povestea ei nu doar pentru a inspira, ci mai degraba pentru a avertiza toate mamele care nu isi fac timp pentru ele si care traiesc intr-un stres continuu.

Femeia spune ca intr-o dimineata de august, in 2019, s-a trezit cu o jumatate de fata paralizata, mai exact partea dreapta. S-a speriat si s-a dus imediat la medic, dar diagnosticul a surprins-o: stresul a facut ca nervul sau facial sa se umfle si asta a dus la paralizarea fetei.

Medicii i-au spus ca fata isi va reveni la normal, in timp,  cu conditia sa se relaxeze. Asa ca a decis sa urmeze remedii naturiste pentru a vedea daca fata se dezumfla si revine la normal.

danielle ferguson

Nu s-a simtit niciodata prea stresată cu adevarat. S-a gandit ca ceea ce simtea ea era normal, dar cand s-a uitat in urma si-a dat seama ca a gresit. Avea nevoie de terapie pentru a se reface si nu a avut de ales decat sa-si schimbe perspectiva asupra vietii.

Mama a decis sa-si schimbe stilul de viata si sa aiba mai multa grija de ea. Asa ca si-a facut timp sa mediteze in fiecare dimineata inainte de a pleca la serviciu. Si vrea sa ajute alte mame din intreaga lume sa inceapa sa-si asculte corpul.

"Din experienta mea cu paralizia, am invatat sa ascult vocea afectuoasa din capul meu, care de multe ori sopteste si nu tipa niciodata," a scris Danielle Ferguson pe pagina sa de Instagram.

Sa invatam de la ea si sa incepem sa ne gandim mai mult la noi. Trebuie sa luam cateva minute pentru a respira, pentru a ne relaxa si, mai ales, pentru a avea grija de noi. Nu veti termina niciodata ceea ce trebuie sa faceti, asa ca este mai bine sa luati lucrurile usor. Este necesar sa invatam sa ne bucuram de viata, sa traim prezentul si sa putem sa ne iubim si pe noi insine, nu numai pe ceilalti. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Stres Fata

Articole recomandate

Citeste si despre