Energie pentru intreaga dimineata. Trucuri pentru mamici

/ / Modificat: 2013-10-14
Energie pentru intreaga dimineata. Trucuri pentru mamici

Este foarte greu sa faci fata zorilor diminetii si cand nu ai copii. Dar atunci cand esti mamica parca grija ca micutul sa ajunga la scoala, sa ii faci pachetel, dar in acelasi timp sa te pregatesti si tu pentru serviciu te scurg practic de energie si nu stii cum sa mai scoti la caoat o zi plina de treburi. Iata trucuri energice ale mamicilor pentru dimineti organizate si in forma.

Pregateste pachetelul copilului de seara!

Economiseste timp si energie dimineata prin pregatirea pachetelului pentru scoala (daca este la scoala) de seara! Vei putea folosi timpul alocat acestuia pentru altceva!

Gandeste-te de seara ce va manca micutul tau la micul dejun!

Asigura-te ca nu ai ramas prin frigider sau camara fara optiuni alimentare sanatoase pentru micul dejun al copilului.

Nu trebuie sa stai sa iei la puricat tot frigiderul, dar sa iti faci o idee iinainte de a te culca cam ce va manca a doua zi: de exemplu, uita-te daca ai lapte si daca prin camara mai exista cereale pentru el; verifica daca mai ai oua pentru o omleta rapida sau pentru oua fierte cu paine prajita etc. Te va ajuta sa economisesti din timp si nervi!

Mananca in acelasi timp cu copilul!

Nici tu nu trebuie sa pleci nemancata, micul dejun fiind cea mai importanta si energica masa a zilei. Si cel mai indicat este pentru a salva din pretiosul si putinul timp de dimineata sa il iei alaturi de micutul tau. Astfel, vei verifica si daca el mananca si iti vei incarca bateriile pentru o noua zi plina.

Alege alimente care combat depresia si oboseala mamicilor!

Gandeste-te de seara la imbracamintea de a 2-a zi!

Atat in ceea ce priveste garderoba ta, cat si pe cea a copilului daca este la gradinita. Si chiar daca este mai maricel, asigura-te de seara ca are hainutele sau uniforma curate si calcate.

Daca copilul nu se misca repede, implica-l intr-un joculet pentru a-l grabi!

Este posibil ca micutul tau sa fie somnoros si nu foarte vesel ca trebuie sa plece de acasa asa de dimineata. Daca nu reusesti sa il grabesti rugandu-l pur si simplu acest lucru, atunci creeaza o mica competitie intre voi. Spune-i ca si tu o sa incepi sa te imbraci si ca cine termina primul si este gata de plecare este un supererou. Daca nici asta nu functioneaza, ademeneste-l cu un mic premiu pentru rapiditate: o mica bombonica, un pupic etc. Dar nu face din recompensa un obicei!

Stabileste-i un program de somn si asigura-te ca il respecta!

Vei pierde mult timp si energie incercand sa iti trezesti micutul la ora la care trebuie daca acesta nu are suficiente ore de somn la activ. Asadar, asigura-te ca respecta un plan stabil si organizat de numar de ore de somn!

Lasa-l sa intarzie la scoala sau la gradinita!

Daca nu reusesti in niciun fel sa il faci pe copil sa se miste mai repede, nu iti risipi energia gasind mai multe tertipuri si solutii pentru a-l determina sa iasa din casa in timp util. Te vei obosi de la prima ora a diminetii fara rost. Lasa-l macar o data sa intarzie. In acest fel, va da piept cu mustruluiala profesoarei sau a educatoarei si se va simti prost. Este o metoda prin care il poti responsabiliza, pentru ca va fi nevoit sa suporte consecintele.

Stabileste o rutina pentru dimineata!

Cat timp ai un plan organizat si o rutina despre cum sa se desfasoare diminetile nu ai de ce sa iti faci griji pentru ca totul va merge ca uns. Acest lucru functioneaza daca ai mai multi copii si daca mai multi membri ai familiei se trezesc in acelasi timp. Daca se trezesc 3-4 persoane la aceeasi ora si ai o singura baie, un plan bine pus la punct este absolut necesar.

Ia in considerare micile provocari ale copilariei!

Exista mici pietre de hotar pe care copilul trebuie sa le treaca pe masura ce inainteaza in varsta. Sunt anumite lucruri pe care nu stie sa le faca: de exemplu sa isi lege sireturile, sa isi prinda parul singura, sa se inchida la geaca etc. Nu trebuie sa il zoresti si sa tipi la el, zicandu-i "lasa-le asa ca ti le inchid eu, grabeste-te acum!”. Trebuie sa iei in considerare cateva minute dimineata pentru a-l invata cum sa faca singur aceste lucruri.

Trezeste-te prima!

Nu suna foarte energic, nu-i asa? Poate ca nu, dar astfel vei mentine controlul asupra desfasurarii lucrurilor dimineata si nu vei risipi energie enervandu-te ca a intrat altcineva la baie, ca nu ai apucat sa te machiezi sau alte inconveniente de acest gen.

Gaseste-ti tonicul perfect pentru prima ora a diminetii!

Mai ales daca te tezesti inaintea tuturor, pe la vreo 5:00-6:00! Fie ca este o gurita de cafea, un ceai verde, un suc de portocale, un baton energizant sau cateva exercitii rapide, experimenteaza pana gasesti acea pastila de energie pentru a face fata unei zile lungi!

Cere medicului multivitamine potrivite pentru tine!

Daca simti ca esti extenuata si ca nu mai faci fata diminetilor si treburilor zilnice nu ezita sa vorbesti cu medicul pentru a-ti prescrie anumite vitamine sau suplimente naturale care sa te ajute sa te energizezi si sa iti intaresti sistemul imunitar. Esti mamica, deci nu ai voie sa lasi garda jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamici energie dimineata Sanatate mama

Articole recomandate

Citeste si despre