Proaspetele mamici pun pe ultimul loc vizitele la medic

/ / Modificat: 2019-06-06
Proaspetele mamici pun pe ultimul loc vizitele la medic

Cand esti insarcinata, faci multe vizite la medic si multe viitoare mame asteapta cu nerabdare fiecare intalnire. Vor sa stie ce se intampla cu trupurile lor, dar mai ales cu bebelusii. Dar dupa ce nasc, femeile nu mai trec pe la doctor, iar expertii sunt ingrijorati din acest motiv.

Proaspetele mamici lipsesc de la controalele cele mai importante, cel de la 40 de zile dupa nastere sau in primele 3 luni postpartum, potrivit unui nou studiu realizat de Orlando Health.

Aproape un sfert dintre proaspetele mame intervievate au recunoscut ca nu s-au mai ingrijit de propria sanatate in primele saptamani si luni postpartum.

Cifrele sunt alarmante, deoarece aproape jumatate dintre proaspetele mame au recunoscut ca s-au simtit coplesite, anxioase si depresive in aceasta perioada.

Mai multe controale in primele 3 saptamani dupa nastere

Multe mame au admis ca au avut sentimentul ca nu au fost sustinute de medicii lor in primele zile sau saptamani dupa nastere, considerate incredibil de stresante. Conform unui sondaj realizat de "Healthy Women" si "2020 Mom," aproape 30% dintre femei nu au simtit "sprijinul" doctorului lor. Si asta, chiar daca Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie (ACOG) a adoptat recent instructiuni care spuneau ca femeile sa mearga mai des la medic in primele trei saptamani dupa nastere, fata de cum este recomandat in mod traditional, la sase saptamani.

"Vizitarea medicul dumneavoastra timp de cateva saptamani de la nastere si impartasirea oricaror preocupari este esentiala pentru obtinerea ingrijirii si tratamentului de care aveti nevoie," a declarat Megan Grey, medic la maternitatea Orlando Health Winnie Palmer, citat de mother.ly.

"Al patrulea trimestru poate fi dificil si coplesitor pentru femei, deoarece corpurile lor trec prin schimbari fizice si emotionale, iar acest moment merita acelasi sprijin si aceeasi atentie ca si timpul celor noua luni de sarcina", a mai precizat Gray.

Ca sa ai grija de copil, trebui sa ai grija de sanatatea ta

Din pacate, 40% dintre mame lipsesc de la intalnirea de sase saptamani cu medicul, mai ales cele care se intorc la serviciu. Pentru majoritatea femeilor, aceasta reprezinta o schimbare rapida si drastica in abordarea lor fata de sanatate, deoarece ingrijirea prenatala ar trebui sa includa intalniri si controale programate in mod regulat.

Potrivit sondajului, este imposibil ca mamele sa aiba grija de copilul lor, fara sa aiba grija de propria lor sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Proaspata mamica Sanatate mama

Articole recomandate

Citeste si despre