8 moduri de a economisi banii pe mancare

/ / Modificat: 2012-09-12
8 moduri de a economisi banii pe mancare

Economiseste banii de mancare cu aceste idei simple!

Fii atenta la reduceri

Atunci cand faci cumparaturi la un supermarket, tine ochii deschisi dupa reduceri si oferte speciale. Cumpara mai mult cu bani putini, mai ales daca este vorba de conserve. Acestea se pot pastra fara sa se strice pe o perioada mai lunga si vom avea nevoie de ele oricand, fie ca este vorba de o cina sau de mancarea celui mic. Cerealele, pastele, fructele uscate, orezul si fasolea uscata sunt si acestea o buna alegere.

Ingheata alimentele

Cumpara piept de pui sau carne de pui pe care poti sa le separi pe portii si pune-le la inghetat. Astfel, carnea se va conserva si va putea fi folosita oricand ai nevoie.

Taie branza

In loc sa cumperi branza feliata, cel mai indicat este sa cumperi o bucata mare de branza pe care sa o feliezi acasa pe portii si sa o bagi la frigider. Astfel poti servi branza de cate ori doresti.

Sucul facut in casa

Decat sa cumperi sucul scump si nesanatos la sticle este mai indicat sa cumperi lamai sau alte fructe pentru a-ti face un suc natural acasa sau limonada. De asemenea si ceaiul de fructe este recomandat.

"Fast food" - acasa

Copiii sunt inebuniti dupa mancarea fast-food: hamburgeri, placinte si cartofi prajiti, dar acestea sunt scumpe si in special nesanatoase! Invata sa gatesti astfel de mancare acasa, dar care sa se apropie de gustul ravnit de cei mici, cu conditia de a fi sanatoase.

In acest fel vei castiga foarte mult, atat dependenta copiilor fata de mancarea ta, dar si bani. De exemplu, pizza facuta acasa este cu mult mai sanatoasa si te va ajuta sa economisesti enorm.

Transforma restul de cina intr-una noua

De exemplu, puiul de aseara se poate transforma cu usurinta a doua zi in salata de pui, fajitas sau ingredient pentru pizza.

Foloseste mai putina carne in mancare

Carnea reprezinta o sursa de proteine scumpa. Obisnuieste-ti copiii sa nu considere carnea ca fiind alimentul principal din dieta. Poti folosi mai putina carne amestecand-o cu fasole sau mazare. Incercati sa gatiti mese cu mai putina carne o data sau de doua ori pe saptamana.

Micul dejun este o cina buna

Pentru o cina usoara, omleta sau cerealele cu fructe pot fi rapide, sanatoase si suficiente.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economii bani parinti

Articole recomandate

Citeste si despre