Ateliere de creatie, jocuri pe calculator... alege doza potrivita!

/ / Modificat: 2013-10-02
Ateliere de creatie, jocuri pe calculator... alege doza potrivita!

Parenting_BCRNu de putine ori auzim in stanga si in dreapta spunandu-se ca societatea de azi nu mai e ce a fost. Si e adevarat - nu mai e ce a fost. Copiii de azi nu mai fac ceea ce faceam noi la varsta lor. Dar asta nu e un lucru rau.

Nici noi nu faceam ce au facut parintii nostri la vremea lor si nici ei nu au avut in copilarie aceleasi preocupari pe care le aveau bunicii nostri. Societatea evolueaza continuu si este imposibil ca acest fapt sa nu influenteze dezvoltarea generatiilor.

Asadar, sunt multe lucruri bune, dar in dozele potrivite. Mai ales atunci cand vine vorba despre educatia copiilor nostri, este crucial sa acordam fiecarui aspect importanta pe care o merita. Jocurile pe calculator sunt bune, dar nu in exces. La fel se intampla si cu televizorul, cu emisiunile pentru copii si desenele animate. Un copil care nu urmareste desenele vremii lui este pierdut in compania colegilor de gradinita sau scoala primara. El trebuie sa aiba referinte comune cu cei de varsta lui si desenele fac parte cu siguranta din bagajul de cunostinte comune.

Totusi, copilul tau merita mai mult. Merita sa nu isi piarda abilitatile si inclinatiile pe care le manifesta si pe care tu ca parinte i le observi. Desigur, trebuie sa se adapteze la mediul cu care ia contact in afara casei, dar el nu trebuie sa devina la fel ca majoritatea.

Urmareste-i atent comportamentul. O sa vezi daca ii place sa deseneze, sa cante, ori sa danseze. Poate ii place sa creeze lucruri. Atelierele de creatie sunt o optiune utila pentru dezvoltarea personala a copilului tau si o buna oportunitate pentru a se descoperi. Nici tu, dar nici el nu stiti care este potentialul sau adevarat. Inca nu stie ce lucruri ii plac si ce ar vrea sa faca pe viitor. Important este sa nu-l presezi si sa fii pregatit sa renunti la ceea ce nu il atrage. Exista variante multiple. De aceea e bine sa ii oferi cat mai multe PERSPECTIVE din care sa aleaga el singur ceea ce ii place.

Renta Magister de la BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group ii ofera copilului tau o sansa sigura intr-un viitor incert, ii ofera PERSPECTIVELE pentru a-si vedea viitorul in mii de culori si forme. Sansa de a spera, ajutorul si impulsul de a face.

Ii poti oferi toate acestea incepand de acum, iar la varsta de 18 ani el va decide care e meseria in care va pune toata pasiunea si dedicarea. Alege renta Magister de la BCR Asigurari de Viata!

Urmareste in continuare 50 de povesti de succes si afla cat de fericit poate fi copilul tau ca adult implinit profesional si personal. Pasiunea si talentul ii pot oferi copilului tau sansa de a fi MAGISTER intr-un anumit domeniu!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economii bani parinti

Articole recomandate

Citeste si despre