Meseria copilului tau – mister pentru el sau pentru tine?

/ / Modificat: 2013-10-02
Meseria copilului tau – mister pentru el sau pentru tine?

Parenting_copiiUnii copii raspund prompt la intrebarea "ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?". Altii ezita, penduland intre mai multe variante. Cu cat inainteaza in varsta si descopera lucruri care le plac si activitati despre care nu stiau pana atunci absolut nimic, cu atat copiii se razgandesc.

Asadar, largirea orizontului de cunoastere si constientizarea PERSPECTIVELOR, chiar la nivel superficial, conform varstei, influenteaza preferintele si alegerile copiilor in legatura cu meseria pe care vor sa o practice.

De aceea, noi ca parinti ne dam peste cap sa le oferim cat mai multe perspective, cat mai multe variante din care sa poata alege. Nu trebuie sa taiem de pe lista lui nici o meserie, dar trebuie sa ii prezentam intregul tablou pentru a alege in cunostinta de cauza.

Astfel copilul nostru trebuie sa stie ca un medic nu doar salveaza vieti, ci mai are parte si de nereusite care nu depind neaparat de el, ca a fi astronaut presupune ani si ani de pregatire pentru ca in final sa existe posibilitatea de a nu fi el cel ales pentru calatoria prin univers.

Bineinteles, fiecare informatie trebuie sa ii fie data micutului la timpul ei, nu de prima data cand viseaza cu ochii deschisi. Lasa-l sa viseze, incurajeaza-l, dar in acelasi timp urmareste-i comportamentul si vezi ce anume ii place, la ce se pricepe, care ii sunt preferintele in legatura cu activitatile de zi cu zi.

Dupa ce i-ai intuit talentele, drumul e mai simplu. Incurajeaza-l si ajuta-l sa-si urmeze pasiunea. Cu siguranta pasiunea il va conduce catre alegerea meseriei ulterioare.

Revenind la intrebarea propusa in titlul acestui articol, trebuie sa recunoastem ca meseria copilului este la inceput un mister atat pentru protagonistul acestei povesti, cat si pentru parintii si apropiatii sai. De aceea cel mic are nevoie de ajutorul celor mari pentru a afla ce este lumea si ce poti sa faci traind in ea. Asa cum ne intreaba ce e un gandacel, o floare sau un catel pentru a afla care sunt elementele care il inconjoara, tot in aceeasi masura are nevoie de noi ca adulti pentru a descoperi ce este un medic, un alpinist sau un astronaut.

Cum noi nu putem decide ce va face cu viata lui, tot ce ne ramane de facut este sa ii asiguram copilului nostru mediul propice dezvoltarii personalitatii si o serie de perspective care sa ii largeasca orizontul alegerilor.

Pentru a reusi acest lucru, iti propunem sa te ocupi si de viitorul lui financiar, incepand chiar de acum. Astfel, atunci cand copilul tau va fi pregatit sa paseasca in lume pe cont propriu, va avea un sprijin sigur. Cu renta Magister de la BCR Asigurari de Viata poti stabili si strange suma de care copilul tau va beneficia la varsta pe care tot tu o stabilesti. Alege renta Magister si ofera-i un viitor plin de PERSPECTIVE!

Urmareste in continuare 50 de povesti de succes care te vor face sa privesti cu incredere spre viitor vazand cate sanse si oportunitati poate avea copilul tau traind intr-o lume frumoasa, plina de perspective care ii vor permite sa se realizeze.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economii bani parinti

Articole recomandate

Citeste si despre