Se da startul pregatirilor pentru nunta perfecta "Wedding Trends 2024"

/ / Modificat: 2024-01-25
Se da startul pregatirilor pentru nunta perfecta

Printr-un eveniment inspirational pentru viitorii miri de anul acesta, Nicu Bocancea, Adrian Perjovschi, Andreea Marcuta si Ivona Nenu anunta „Wedding Trends 2024” pentru o nunta perfecta

    • Trenduri, secrete, variante de top, solutii si sfaturi pentru tot ce inseamna o nunta perfecta  

    • TOP 5 etape esentiale pentru o nunta perfecta din perspectiva fiecarui specialist! 

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Marcuta, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty si wedding planner-ul Ivona Nenu dau startul pregatirilor pentru nunta perfecta a anului 2024 prin evenimentul aspirational si inspirational „Wedding Trends 2024”, organizat la unica orangerie de evenimente de langa Bucuresti, Iris Orangerie.

Cele mai accesate locatii de nunta in 2024 vor fi cele invaluite in lumina naturala, aproape de natura, inconjurate de copaci si de mult verde si proaspat. „Nuntile de anul acesta vor fi o evadare in natura. Trendurile la nivel mondial aduc evenimentele in spatii nelimitate, vitrate, care aduc senzatia de libertate si de frumos, in cadre gen sera, in care pe timp de zi te simti, indiferent de anotimp, in mijlocul naturii, iar noaptea te simti vegheat de stele si de luna. Se pune mult accent pe locatiile cu gradina eleborata unde se pot crea cornere romantice, cu alei de flori, cu mini delta, izolate de oras, dar care sa aiba toate facilitatile de bucatarie si bar, de transport si cazare integrate.”, declara Nicu Bocancea, master florist international si co-fondatorul Orangeriei Iris, singura sera de evenimente de langa Bucuresti. 

Rochia de mireasa este HITUL fiecarei nunti, iar anul 2024 este al mireselor cu personalitate, care stiu ce isi doresc si vor sa iasa din tipare: „Rochiile cu aplicatii spectaculoase, care reprezinta si punctul nostru forte, prin care ne diferentiem complet de restul pietii, sunt atractia principala si prima alegere a mireselor care ne trec pragul. Realizate de zeci de maini care lucreaza minutios zeci si sute de ore pentru o singura rochie, aceste aplicatii spectaculoase (din pene, perle sau cristale) ofera unicitate si o pretiozitate aparte. Rochiile mini revin in forta si in acest an pe marile podiumuri si in topul preferintelor viitoarelor mirese. Mai indrazneata, mai scurta, si mai populara ca niciodata, rochia mini poate fi purtata ca prima optiune sau ca a doua rochie, pentru momentul petrecerii. Aplicatiile din pene au inceput sa fie din ce in ce mai populare in ultimii ani, insa in anul 2024 designerii au promovat acest tip de aplicatii si mai mult in colectiile lor, oferind acea nota de glamour si opulenta dorita pentru un moment atat de important precum ziua nuntii. Costumele elegante / Rochiile-sacou / Piesele separate au luat locul traditionalei rochii de mireasa din ce in ce mai des in ultimele sezoane, aflandu-se acum in topul preferintelor mireselor care prefera un design modern in locul celui clasic. Putem observa in tendintele acestui an costume cu o stralucire aparte, cu elemente spectaculoase si linii indraznete. Sunt piese usor de purtat, confortabile si cool in acelasi timp, ce pot fi usor repurtate ulterior, in mai multe contexte. Rochiile simple, timeless, dar cu un touch spectaculos. Si in acest an regasim liniile clasice, minimaliste, insa cu o nota de glamour care scoate in evidenta mireasa anului 2024 si ii confera pretiozitate. Fundele. Fie ca le regasim in tinuta pentru cununie sau in cea pentru ceremonie, ca element decorativ al rochiei sau al costumului din 2 piese, discrete sau oversized, fixe sau detasabile, fundele ocupa un loc important in trendurile anului 2024. Rochiile de mireasa in alte culori fata de clasicul alb sau ivoire. Fie ca este o broderie aurie sau argintie lucrata manual, fie ca este un rose sau bleu pastel, cu o lucratura manuala din cristale, va fi cu siguranta o tinuta de impact pentru cununie, dar si pentru ceremonie, pentru acea mireasa care isi doreste sa iasa din tiparele clasice”, declara Andreea Marcuta, fondator M.Marquise si fashion designer preferat de miresele ultimilor ani.    

Decorurile nuntilor, aranjamentele florale, designul meselor si a spatiilor conexe vor sta in 2024 sub semnul unicitatii si al ineditului. Nicu Bocancea, cel mai premiat florist roman la nivel international, mizeaza pe constructiile suspendate deasupra meselor, create anul acesta, precum niste umbrele naturale, din materiale neconventionale, transparente si cu un iz de minimalism eclectic, care sa umple in cel mai spectaculos si creativ mod partea superioara a locatiilor. „Aranjamentele de nunta in 2024 vor respecta regulile designului si ale arhitecurii. Se propun mesele si aranjamentele monocrome, intr-o singura nuanta atat pentru flori, cat si pentru accesorii si decoruri. Mizam si pledam pe florile de sezon pentru frumusetea, prospetimea si accesibilitatea lor. Sunt de mare efect atat mesele lungi, cat si cele micute si rotunde, accesorizate cu lumanari si felinare, cu aranjamente la baza mesei. Spatiile de nunta pot avea mese suspendate din sticla, fara picor, pot fi decorate cu mese monocrome, de exemplu in mult doritul alb, dar in care sa se integreze accesorii neasteptate precum bucatele sparte de marmura sau lumanari sau rame din lemn, imbogatite cu eprubete cu crengute de magnolie. Un mare hit vor fi si mesele in cromatica galbena sau in orice culoare prefera mireasa, in care sute de fire de lalele sau alte flori de sezon sa creeze jocuri fermecatoare. Buchetele de mireasa cele mai cautate sunt cele create pe rotund, care sa fie construite in acord cu rochia de mireasa aleasa, in cromatica povestii, insa nu se demodeaza niciodata buchetele simple din floarea miresei sau din lacramioare, bujori sau orhidee.”, anunta Nicu Bocancea, celebru in tara si in stranatate pentru creatiile sale florale unice, neconventionale si metaforice care spun povesti de iubire si de frumos.   

Coafura este cea care completeaza look-ul final al miresei si este foarte important ca aceasta sa fie potrivita miresei, spectaculoasa, rezistenta pentru multe ore, dar si foarte comoda. Coafurile mireselor din 2024 tin cont de trendurile in hair-styling, dar si de componenta „timeless” pe care trebuie ele sa o aduca look-ului total in cea mai importanta zi din viata: „Pentru anul 2024, miresicile opteaza pentru coafurile cat mai naturale si feminine. Se poarta impletiturile in stil lejer care sa completeze coafura finala, fie ca sunt pe par desfacut sau prins, look-ul natural, cu bucle foarte lasate, deloc incarcate, waves-urile de tip retro. Anul acesta se poarta si pony tail-urile, la baza gatului, care pot fi lasate pe par drept, ondulat sau pe waves, care permit, daca se doreste, si volum in partea de sus sau texturizate si accesorizare. Se mai poarta cocul classic simplu, executat ca un fel de nod, care poate fi foarte finisat, daca rochia este mai eleganta sau un pic mai usor dezordonat, cu un aspect natural, cu suvite lasate in partea din fata, daca rochia este mai lejera. Coafurile texturizate pot fi facute pe par drept sau despletit, se poarta si parul impletit si apoi despletit natural pentru a capata onduleurile acelea calme. Produsele folosite trebuie sa fie alege cu grija pentru a fi potrivite cat parul sa nu para incarcat, ci hidratat, stralucitor. Accesoriile de par reprezinta un element foarte important pentru coafura finala daca rochia nu este incarcata sau ne permite. Ele se pot confectiona din materialul rochiei de mireasa, fie sub forma de funda, fie sub forma de agrafe cu motive florale, insa ele trebuie ascunse foarte bine in par pentru a nu fi agrafa sau prinderea la vedere. Voalurile nu prea mai sunt in trend, dar se poarta palariile sau bentitele”, anunta Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, expert in transformari radicale de look. 

De la „DA”-ul cererii in casatorie pana la ziua cea mare a nuntii este un drum plin de provocari, optiuni, semne de intrebare, etape neasteptate si piedici nebanuite care toate pot fi gestionate si „imbanzite” cu ajutorul unui wedding planner cu experienta si intuitie. 2024 sparge barierele clasicului din punctul de vedere al organizarii unei nunti, pentru ca un astfel de eveniment este asteptat de miri, de familie si de invitati ca fiind un adevarat show. 

”Anul acesta in trend sunt Wedding Weekends, mai precis nuntile gandite cu experiente pentru 3 zile. Vinerea se poate face o petrecere informala, poate cu foc de tabara sau live barbeque pe marginea piscinei, sambata ziua nuntii, iar duminica vine cu un brunch. Bautura la o nunta este anul acesta privita ca o experienta in sine. Povestile pe care le dezvoltam in jurul open barului pot crea experiente memorabile: o roaba cu bere, cocktailuri personalizate cu un nume special (poate cel al restaurantului unde ati fost la prima intalnire), o cada de prosecco, shoturi, o canoe plina cu ananas si cocos proaspat, un gin bar. Se pot darui kituri anti mahmureala, pe cat de amuzante, pe atat de utile. Torturile reprezinta momentul mult asteptat al serii, iar despre designul lor se poate spune ca este adevarata arta, insa o alegere potrivita trebuie sa treaca prin mai multe criterii. Cornerele de entertainment sunt anul acesta la mare cautare: un caricaturist, un sommelier, corner cu tatuaje, cu un cortador de jamon, chiar si copiii pot avea cornerul lor plin de surprize si de mobilier in miniatura de unde sa nu lipseasca un animator. Nu se mai poate gandi o nunta fara un Midnight snack cu cele mai neconventionale feluri de mancare – de cele mai multe din zona de fast food (shaorma, burger, pizza). Site-urile personalizate tin anul acesta locul invitatiilor clasice la nunta si au in plus si eficienta feedback-ului rapid si a comunicarii organizate, pe site putem regasi detaliile evenimentului: ziua, ora, locatia, meniul, dar putem face si RSVP-urile, afla variante de transport si cazare sau eventuale alergii sau specificatii. Se poarta anul acesta nuntile cu logo-ul mirilor care se poate regasi in multe elemente si detalii din locatie: pe pereti sau pe ringul de dans, pe servetele, pe tort si prajituri. Momentele artistice si cele muzicale sunt anul acesta gandite ca adevarate show-uri complexe care necesita regie, productie, necesar tehnic, dar si un desfasurator impecabil construit.”, dezvaluie Ivona Nenu, cunoscuta de miri sub numele de Ivo Your Wedding Planner, cea care a semnat ca organizator unele dintre cele mai spectaculoase nunti ale ultimilor ani. 

Fotografiile de la evenimentul Wedding Trends 2024 by Talentivity au fost realizate de @Whiterufflesphoto, unii dintre cei mai accesati fotografi de nunti si evenimente private din Romania. 

TOP 5 etape necesare pentru a avea rochia perfecta de mireasa 

Andreea Marcuta, fashion designer si fondator M.Marquise 

    1. Stabilirea locatiei si a tematicii evenimentului

Povestea fiecarei mirese, locatia in care se desfasoara evenimentul si tematica aleasa ocupa un loc important in alegerea rochiei. Pentru a putea oferi cea mai buna consiliere in alegerea modelului, va trebui sa stim daca evenimentul va fi unul formal, intr-o locatie eleganta, de tip ballroom sau castel, sau daca evenimentul va fi unul mai degraba casual, tip garden-party, petrecere pe malul lacului sau pe plaja.

    2. Stabilirea bugetului.

Desi de multe ori ne este teama sau ne sfiim sa discutam despre cifre, stabilirea bugetului este foarte importanta in alegerea rochiei, ajuta foarte mult atat mireasa, cat si casa de moda sau brandul care o va realiza. In momentul in care stim in ce buget trebuie sa ne incadram, ne facilitam munca si alegerile. De fiecare data, incercam sa avem o relatie deschisa cu viitoarea mireasa, sa ii sarim in ajutor cu cele mai potrivite variante, atat ca stil dar si din punctul de vedere al sumei alocate pentru rochie. Foarte important este ca mireasa sa se gandeasca la intreaga tinuta si sa nu uite de accesorii, de voal, pantofi sau bijuterii atunci cand isi stabileste bugetul. 

    3. Documentarea: Gaseste casa de moda sau designerul care ti se potriveste, care este pe gustul tau si cu care sa ai chimie.

Realizarea rochiei de mireasa ar trebui sa fie o poveste frumoasa de la un capat la altul, de aceea recomand alegerea foarte atenta a casei de moda sau a designerului. Documentarea in avans si programarea vizitei la cateva branduri selectate sunt esentiale pentru a vedea unde exista chimie cu designerul, unde sunt rochiile care sunt pe placul nostru, unde ni se acorda atentia dorita si nu in ultimul rand, unde sunt materialele si mana de lucru de calitate. Este foarte important sa poti face diferenta si sa poti analiza rochiile de mireasa si materialele folosite, aplicatiile manuale si maiestria cu care acestea sunt lucrate. 

    4. Rezerva timp pentru cautarea rochiei, pentru intanirea cu designerul si probarea mai multor tipuri de rochie.

Multe rochii de mireasa, in functie de materialul folosit (anumite rochii, cu broderii realizate manual, necesita in general un timp de realizare intre 3 si 8 luni). Cautarile trebuie asadar sa inceapa din timp, insa nici prea devreme nu este oportun (cu un an inainte), pentru ca riscam sa ne plictisim de model, sau sa apara modele noi, broderii noi spectaculoase, si sa ne para rau ca nu am asteptat. De aceea este foarte important sa ne sfatuim cu designerul sau cu consilierii casei de moda cu privire la primele programari si inceperea cautarilor. 

    5. Nu in ultimul rand, alege rochia in functie de silueta ta, de ce te avantajeaza si te pune cel mai bine in valoare. 

Sfatuim miresele sa urmareasca tendintele actuale, insa alegerea trebuie facuta de fiecare persoana in parte, tinand cont de silueta, de formele fiecareia si de ce le avantajeaza. Aici este foarte importanta consilierea, pentru punerea in valoare a atuurilor personale si pentru acele mici trucuri care ne ajuta sa mascam mici defecte sau sa evidentiem punctele forte. De aceea, recomandam o sesiune cu designerul si probarea mai multor tipuri de rochii, pentru a vedea ce stil sau ce croi pune cel mai bine in valoare silueta respectiva. 

TOP 5 etape esentiale pentru o coafura perfecta de mireasa marca Adrian Perjovschi (Jovsky Studio) 

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, specialist in transformari radicale de look, fondatorul Jovsky Studio  

    1. O prima etapa ar fi ca mireasa sa-si gaseasca rochia de mireasa dorita si sa stabileasca locatia nuntii, pentru ca aceste elemente sunt esentiale si in stabilirea coafurii potrivite. 

    2. Sa caute cateva referinte despre cum si-ar dori sau si-ar imagina sa arate in ziua respectiva, ca sa inceapa deja sa-si deseneze in minte si in suflet look-ul ideal si sa poata da indicii clare si cat mai aproape de idealul lor hair-stylistului. 

    3. Sa faca o programare la hair-stylist pentru a avea o consultanta in prima faza. Aceasta prima intalnire este extrem de importanta, pentru ca atunci se decide coafura, se discuta pe tipul de par, hair-stylistul vede si-si face o reteta cu ce produse ar trebui sa foloseasca pentru par, pentru nevoile lui si pentru realizarea coafurii de vis. 

    4. Proba coafurii trebuie facuta dupa ce se stabileste exact coafura la salonul sau la hair-stylistul ales, ca si cand ar fi ziua cea mare. Daca este hotarata ca va purta voal, atunci ideal ar fi sa-l aiba cu ea la proba, ca sa se poata simula look-ul final. Astfel mireasa poate fi sigura ca va arata in ziua nuntii asa cum a visat si ca va elimina emotiile si situatiile imprevizibile de atunci. 

    5. Daca hair-stylistul considera ca parul are nevoie de vopsit si de tratat, aceste actiuni trebuie facute inainte, in niciun caz in buza evenimentului, pentru a nu avea surprize neplacute. Niciodata nu trebuie facuta vreo transformare radicala aproape de eveniment. In tot acest timp, pana la eveniment, este bine ca parul sa fie ingrijit, tratat, hidratat, sa-i facem tot felul de tratamente pentru stralucire pentru ca acesta sa arate cat mai bine si cat mai sanatos! 

Gata! Apoi cu voie buna si cu toate lucrurile stabilite si agreate din timp, in ziua nuntii nu va fi nicio problema, ci doar emotia frumoasa si placerea de a se transforma in cea mai frumoasa mireasa.  

TOP 5 etape esentiale pentru locatia perfecta de nunta

Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist din Romania pe plan local si international, desemnat al patrulea cel mai bun florist al Europei, co-fondatorul Orangeriei Iris 

1. Numarul de persoane – cautarile incep prin a face o lista aproximativa de invitati care determina gasirea unui spatiu care sa se umple de oameni, de bine si de frumos in cel mai adecvat mod. Este neplacut sa ajungi sa ai o sala prea mica sau prea mare pentru invitati pe care sa te chinui sa o comprimi sau sa o largesti din artificii de decor.  

2. Anotimp/Momentul din an – trebuie cautata o locatie care sa permita desfasurarea evenimentului atat la interior, cat si la exterior pentru ca vremea cu capriciile ei sa fie un detaliu, nu un impediment. Exista locatii care au terasa, locatii care au pereti culisanti, spatii segmentate etc. Chiar daca ai convingerea ca evenimentul tau va fi vara si nu vei avea multe elemente imprevizibile de luat in calcul, natura ofera surprize pe care ar fi bine sa poti sa le transformi in momente placute, nu generatoare de haos

3. Stil si concept – Ar trebui sa stii daca petrecerea ta va fi rustica, mediteraneana, glamour, clasica, traditionala, hippie sau boho-chic. Exista locatii versatile care se pot transforma in functie de stilul petrecerii, insa unele chiar au anumita stampila care poate fi nepotrivita pentru ceea ce iti doresti tu. Ar fi bine sa stii de la inceput ce tema ti-ar placea sa aiba evenimentul tau, daca va fi unul jucaus sau serios, ca sa poti aseza toate piesele ca intr-un puzzle care sa iasa perfect.     

4. Bucatarie proprie sau construita provizoriu si bar – o locatie de evenimente nu este doar o poza frumoasa. Evenimentul pe care tu il ai trebuie sa fie o experienta completa, placuta, cu tot ce implica simtirea de bine pentru invitatii tai. Degeaba ai o locatie superba care nu are bucatarie sau spatiu si elemente necesare pentru a functiona una printr-o firma specializata sau o locatie in care nu este prevazut spatiu pentru bar sau chiar un bar propriu. Sunt elemente necesare pentru buna desfasurare a unui eveniment 

5. Spatiu pentru dans si pentru cornere tematice – nu se mai poarta evenimentele private statice, ci se cauta evenimente in care invitatii sa treaca prin mai multe experiente multisenzoriale, interactive. Va fi intotdeauna un atu un spatiu care permite un corner de cigar si narghilea, un spatiu de photobooth, un corner special amenajat pentru copii cu activitati si elemente adecvate, un spatiu pentru live cooking sau cate si mai cate  

Top 5 revelatii ale mirilor dupa colaborarea cu Ivo Your Wedding Planner

Ivona Nenu - Ivo Your Wedding Planner, una dintre cele mai respectate si accesate organizatoare de evenimente din Romania, a extras din toate reactiile si experientele avute cu zecile de perechi de miri cu care a lucrat la nuntile lor de vis, detaliile la care acestia nu s-ar fi gandit niciodata daca nu ar fi lucrat cu un wedding planner. Cele mai inedite, dar si des intalnite revelatii ale mirilor dupa intalnirea cu Ivo au fost:   

    1. Nu ar fi stiut la inceput de drum cat este de important pentru dinamica nuntii sa ia in calcul nu 3-4, ci 6 reprize de muzica, atunci cand isi aleg bandul sau artistii invitati, pentru ca acestia sa poata acoperi integrat si divers tot programul unei petreceri de nunta, nu doar prima jumatate

    2. Nu s-ar fi gandit sa ia in calcul ora de apus pentru a crea si dezvolta real si adecvat desfasuratorul nuntii 

    3. Nu s-ar fi gandit ca pot cere o mostra a mesei de nunta inainte de marele eveniment, astfel incat sa stie exact cum arata toate selectiile pe care le-au facut, de la aranjamentul floral de nunta, seturile de pahare, tacamuri, vesela, servetele, lumanari, elemente de papetarie, etc pentru a putea fi convinsi ca au facut alegerile perfecte, dar si pentru a modifica in timp util eventualele neconcordante cu dorintele lor. 

    4. Nu s-ar fi gandit la ideea de a crea un moodboard pentru invitati, astfel incat acestia sa intre deja in povestea nuntii, sa inteleaga mai bine dress code-ul si cat este de eleganta sau informala petrecerea.  

    5. Nu s-ar fi gandit sa denumeasca in mod creativ mesele in loc sa le numeroteze clasic. Variante dragute de denumiri de mese pot fi in functie de tema nuntii si de stilul si pasiunile mirilor destinatiile de vacanta speciale pentru ei, melodiile preferate, artistii indragiti, nume de cocktailuri, carti sau povesti preferate. Astfel, masa va avea o poveste aparte, invitatii asezati vor avea o apartenenta la o pasiune a mirilor sau poate chiar le vor descoperi preferintele sau afinitatile cu ei, asta daca nu le stiau deja. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nunta Evenimente

Articole recomandate

Citeste si despre