Peste 200 de femei au descoperit povesti de viata motivationale la evenimentul „Femei care inspira”

/ / Modificat: 2024-03-14
Peste 200 de femei au descoperit povesti de viata motivationale la evenimentul „Femei care inspira”

 

„Femei care inspira” este un proiect al Asociatiei Parintilor Isteti, ajuns in martie 2024 la cea de-a cincea editie. Evenimentul a adus impreuna peste 200 de femei – mame, dar nu numai – care si-au dedicat lor o seara speciala si s-au lasat inspirate de povestile personale oferite de 11 femei remarcabile, despre cum reusesc sa-si gaseasca si sa-si mentina starea de bine, indiferent de provocarile vietii.

Foaierul Operei Nationale Bucuresti a devenit spatiu al conectarii autentice si al empatiei, valori de care femeile au nevoie in aceste vremuri in care insingurarea si lipsa de suport au efecte vizibile asupra sanatatii fizice si emotionale si asupra starii lor de bine.

11 femei de succes, provenind din diferite domenii de activitate, au impartasit cu emotie si sinceritate din povestile lor si au raspuns cu autenticitate intrebarilor adresate de participantele prezente in sala. Cunoscuta realizatoare radio si TV, Simona Balanescu a fost gazda evenimentului si le-a avut drept partenere de dialog pe invitatele: Silvana Baciu, Simona Baciu, Ana Bancu, Dorina Chiriac, Dr. Antoanela Curici, Laura Eremia, Chris Simion - Mercurian, Cristina Palade, Marta Usurelu si Valentina Vesler.

„Atunci cand femeia este bine, intreaga familie este bine”, a spus Simona Balanescu, punctand principalul obiectiv al intalnirii: de a le indemna pe femeile participante sa faca o prioritate din starea lor de bine.

Marta Usurelu, owner al revistelor Biz si Haute Culture By Biz, cu o cariera de peste 20 de ani in jurnalism, a pus pe ganduri audienta atunci cand a impartasit rezultate ale unor studii recente, conform carora in Romania 70% dintre femei isi doresc sa fie intretinute, fara a lua in calcul propriile alegeri in viata profesionala sau personala. Ea a incurajat femeile prezente sa isi aleaga singure drumul in viata, afirmand:

Marta Ușurelu - Femei care inspiră 2024

„Femeile nu au incredere in ele pentru ca nu sunt invatate. Sunt invatate de mici sa fie cuminti, sa fie ascultatoare. Pe langa bucuria de a fi mama, sotie, poti sa te gandesti si la ce iti place tie ca femeie, ce te face sa fii implinita. E greu sa stii ce iti place. Dar o sa gasesti raspuns doar daca il cauti. Ganditi-va ce va place si ce va implineste. De noi depinde sa avem incredere in noi, sa nu renuntam la visul nostru!”.

Despre puterea vulnerabilitatii a vorbit cu profunzime Chris Simion - Mercurian, regizoare, scriitoare, initiatoarea proiectului Grivita 53:

„Vulnerabilitatea devine o slabiciune in momentul in care iti este frica de ea. Vulnerabilitatea este o forta in momentul in care te folosesti de ea, in care nu iti este rusine de ea. Vulnerabilitatea iti ofera sansa sa fii cine esti, nu sa pari ca esti. Deci e o binecuvantare.”

Chris Simion Mercurian - Femei care inspiră 2024

Simona Baciu, fondatoarea si presedinta InIm Institute, Transylvania College si al Clusterului de Educatie C-EDU, precum si autoare a doua carti de succes, a adus in discutie riscurile singuratatii, afirmand ca, potrivit studiilor, „o zi de singuratate este echivalentul a 15 tigari fumate”. Vorbind despre aceasta problema tot mai acuta a omului modern, ea a oferit si sugestii concrete pentru publicul prezent.

„Opusul singuratatii este apartenenta”, declara Simona Baciu, incurajand femeile sa faca demersuri pentru a-si implini cat mai mult aceasta nevoie in viata de zi cu zi.

Simona Baciu - Femei care inspiră 2024

Despre setea de sens si atitudinea cu care putem privi si depasi provocarile vietii a vorbit Valentina Vesler, director de comunicare si PR la Valvis Holding. Povestind despre inceputurile carierei sale, despre modul in care viata profesionala poate sa devina o ancora, sa-ti dea sens si sa te implineasca, Valentina Vesler a spus ca a inteles destul de devreme ca „totul ne poate fi luat in viata, mai putin atitudinea. Trebuie sa existe un sens al durerii. Si eu l-am gasit cand am inceput sa cred in mine.”

Valentina Vesler - Femei care inspiră 2024

Dupa aproape trei ore de povesti motivationale, mesajul actritei Dorina Chiriac despre puterea uriasa a mamelor a inchis seara intr-o nota extrem de sensibila. Punctand provocarile pe care le-a intampinat, ea a recitat cateva versuri in care fiecare mama din sala s-a regasit:

„Mamele normale dorm in picioare.
Unele mame dorm cinci minute pe scaun.
Mamele mici se intind in patul
In care febra munceste copilul.
Mamele dorm liniuta pe margine
Si nu cad niciodata... nu cad.”

Dorina Chiriac - Femei care inspiră 2024

La finalul evenimentului, comunitatea Femeilor care inspira a fost rasfatata de sponsori cu surprize, iar organizatorii au promis, pentru editia urmatoare, la fel de multa inspiratie si conectare, dar si o sala mai mare, pentru a gazdui cat mai multe participante.

Editia din acest an a demonstrat, din nou, faptul ca „Femei care inspira” este un eveniment apreciat si asteptat cu interes. La doar cateva ore de la anuntarea acestuia, locurile au fost epuizate. Pentru a transmite catre comunitatea extinsa mesajele inspirationale ale femeilor care au urcat pe scena de la Opera Nationala Bucuresti, Asociatia Parintilor Isteti pregateste materiale video pe care le va difuza pe platformele de social media - Facebook si Instagram.

„Femei care inspira” este o campanie organizata de Asociatia Parintilor Isteti in parteneriat cu Itsy Bitsy. Intalnirea comunitatii femeilor a avut loc cu sustinerea: AQUA Carpatica, BCR si Scoala de Bani, Carrefour cu programele Poftim Branza Romaneasca si Deschidem Vinul Romanesc, Decathlon, Didacto, Douglas, ETi Dare, Haribo, Innergy, IKEA, KitKat®, LEGO®, Medhealth, Nestlé, NESCAFE® Dolce Gusto®, Smarties, Suzuki, Synevo, Töpfer, Vichy si a fost gazduit de Opera Nationala Bucuresti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente Povesti de viata

Articole recomandate

Citeste si despre