Pudra pentru par rar - arma cool a proaspetei mamici

/ / Modificat: 2021-03-02
Pudra pentru par rar - arma cool a proaspetei mamici

Moment de cumpana dupa nastere. Cele noua luni de emotie au trecut cu bine. Esti fericita, bebe e sanatos, iar senzatia pe care o ai cand il tii in brate, e nepretuita. Te-a cucerit de la primul zambet si abia astepti sa fii langa el cand va face primii pasi, cand va spune primul cuvant, cand va merge la scoala, sau cand isi va gasi sufletul pereche. Dar mai e pana acolo. Esti abia la inceput, iar micutul tocmai ce s-a trezit din nou, a patra oara in ultimele opt ore.

Pentru o persoana obisnuita sa doarma cel putin 7 ore neintrerupt, noua ta viata e o adevarata covoarda. Plansetele te obosesc, mai ales ca la inceput nici nu le intelegi prea bine. Abia dupa o vreme vei deslusi ce vrea micutul de la tine. Pana atunci, vei bajbai pe intuneric si vei incerca sa ghicesti ce e de facut. Nu doar bebe te epuizeaza, ci si corpul tau care dupa cele noua luni in care a tras tare sa ii ofere copilului forta sa paseasca in lume, acum e in plin proces de resetare. Un proces anevoios, epuizant, dureros atat fizic, cat si psihic. Un adevarat bombardament de stari si emotii contradictorii.

Cumva, iti gasesti energia sa le faci pe toate. Esti incurajata, mai ales de copil si de forta aceea launtrica care de fiecare data cand simti ca nu mai poti, apare de nicaieri, din cele mai indepartate cotloane ale organismului tau. Zilele trec, lucrurile incep sa se aseze. Copilul e tot mai putin solicitant, corpul tau doare tot mai putin. In sfarsit, ai timp sa te uiti o secunda si la tine. Doar ca imaginea din oglinda nu se aseamana cu nimic din ceea ce erai inainte si in timpul sarcinii.

Corpul tau iti cere tribut

Timp de noua luni ai crezut ca te cunosti ca in palma, dar organismul tau venea de fiecare data si iti demonstra ca nu e chiar asa. Zilnic, in corpul tau aveau loc modificari ciudate, doar de el intelese. Unele iti creau disconfort. Altele, din contra, te-au facut sa te simti mai frumoasa ca niciodata.

Au fost si rele, au fost si bune. Ai privit neputincioasa cum kilogramele se adunau cu tupeu. Apoi, ai privit cu mandrie cum parul tau era tot mai bogat, mai stralucitor, mai sanatos. Ti-a placut ce ai vazut si ai sperat ca o data cu nasterea, kilogramele vor disparea si parul bogat va ramane acolo, ca un beneficiu adus sacrificiului din sarcina. Doar ca, surpriza, dupa nastere e exact invers. Kilogramele au ramas nestingherite si zi de zi simti cum trupul tau iti cere tribut. Nimic nu cade cum trebuie. Ai vergeturi. Abdomenul tau mai mult curge decat sa stea ferm. Sub ochi, oboseala ti-a pictat cateva cearcane. Si, colac peste pupaza, de fiecare data cand te piepteni, iti cad smocuri intregi de par.

Nu dispera. Corpul tau e in asa fel construit incat sa ofere toate conditiile necesare cresterii unui copil sanatos. Nu il prea intereseaza nici kilogramele, nici vergeturile, nici parul. Majoritatea modificarilor survenite in organism au loc la nivel hormonal. Practic, in cele noua luni de sarcina, corpul e setat sa isi foloseasca resursele pentru dezvoltarea optima a fatului. O data ce copilul s-a nascut, organismul se reseteaza si isi vede de treburile pe care le avea de facut inainte de sarcina. Iar tu ai ramas cu efectele pe cap.

Estrogenul - azi prieten, maine dusman

In cazul parului, in timpul sarcinii, nivelul de estrogen este de 100 de ori mai mare decat in mod normal. Acest hormon stimuleaza cresterea tesuturilor, sustine dezvoltarea copilului si ne ajuta sa ducem sarcina la capat. El are si efecte secundare pozitive, precum prelungirea stadiului de crestere a parului si scaderea numarului de fire aflate in repaus, adica acele fire pe care le pierdem in mod natural in procesul de regenerare a parului. Asa ca, e de la sine inteles ca in timpul sarcinii ai avut un par mult mai bogat si mai stralucitor. In momentul in care ai nascut, nivelul de estrogen a revenit brusc la normal, iar parul a inceput sa cada.

Statistic, 40% din proaspetele mamici se plang ca au probleme cu caderea parului, dupa nastere. Esti una dintre ele si simti ca fix asta iti mai lipsea acum? Poti face in asa fel incat nimeni sa nu observe ca ai probleme cu caderea parului, sa maschezi acest mic inconvenient al nasterii? Poti! O poti face printre schimbat de scutece, plansete, ore nedormite si exercitii pentru slabit? Poti!

Armele mamelor istete: timpul si stima de sine

Dar cum? Jobul de mama iti mananca 24 de ore din 24. Acum, copilul e prioritar, iar programul tau s-a schimbat atat de drastic, incat daca inainte de el aveai timp sa mergi la coafor, sa iti faci manichiura, sa iesi cu fetele la cafea, acum abia ai timp sa faci un dus sau sa mananci linistita un pranz copios. Si atunci ce faci? Te lasi prada problemelor? Nu poti si nu ai voie. E prioritar pentru tine acum sa ai incredere in tine. Sa te simti apreciata, iubita, frumoasa. Stima e cea care iti va da zilnic boostul necesar sa revii la formele pe care le aveai inainte de sarcina, iar noul rol de mama nu e o conditie sa pui armele jos in fata luptei impotriva unui corp care nu te multumeste. Si pentru ca slabitul dureaza si vergeturile dispar greu, poti, in cazul parului, sa apelezi la un mic siretlic inovator care sa te faca sa te bucuri in continuare de parul bogat din timpul sarcinii. El e atat de inteligent incat iti va da puterea sa treci cu brio peste micile provocari ale rolului de mama, peste orele nedormite si stres.

Arma mamelor moderne in lupta pentru parul bogat din timpul sarcinii este pudra pentru par rar. E acel accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din casa niciunei mamici. Pentru ca spre deosebire de tratamentele costisitoare si de durata, acest accesoriu te va face sa castigi timp. Iar pentru tine, timpul e cel mai important lucru din lume, acum.

Cum arata o zi din viata unei mamici care are in arsenalul sau pudra pentru par rar de la Toppik?

Un mic secret ascuns in trusa de machiaj

In sfarsit ai dormit cat de cat bine. Te simti putin mai odihnita decat ieri si parca ai energie nu doar sa iesi cu copilul in plimbarile zilnice, ci chiar sa evadezi putin cu prietenele la cafea. Nu le-ai vazut de cateva luni. Esti entuziasmata, bebe e hranit si schimbat si ai gasit cine sa stea doua ore cu el. Faci repede un dus, te imbraci si inainte sa iesi din casa te uiti la parul tau tot mai rar. Cumva esti trista. Ce frumos era acum cateva luni. Tragi aer adanc in piept si iti aduci aminte ca in trusa de machiaj printre rimel, fond de ten si ruj, ai bine ascunsa o arma secreta. O iei, si cu meticulozitate o aplici acolo unde firele de par sunt prea rare sau prea subtiri si iti scot la iveala pielea capului. Praful se aseaza singur, tu doar il ghidezi putin si il fixezi cu fixatorul special. Si gata! Esti pregatita de iesit in lume, mai frumoasa si mai proaspata ca niciodata.

In mai putin de 30 de secunde ai terminat si numai bine, iti ramane mai mult timp de petrecut cu prietenele tale care chiar daca te stiu de o viata, nici macar nu vor observa ca tu ai o problema cu caderea parului si ca ai folosit masca perfecta pentru a ascunde acest mic impediment. Pudra pentru par rar are un aspect atat de natural incat parca e parul tau, nu nanofibre de keratina. Asa ca o folosesti cu incredere mai ales in primele luni de la nastere, pana cand parul tau va reveni la normal. E ca pudra pentru ten, pe care deja o folosesti aproape zilnic, doar ca nu e pentru fata, e pentru par. Si nu ascunde, ci imbogateste.

Secretul mamelor care nu vor sa piarda lupta cu parul rar

Realizata dintr-o sursa de cheratina naturala, pudra pentru par rar este formata din fibre extrem de mici care se lipesc de firele de par pe care deja le ai si ii redau astfel parului acel aspect bogat din timpul sarcinii. Ea e cea mai moderna solutie pentru mamele care tocmai au nascut si vor sa isi pastreze increderea in ele, in lunile de refacere de dupa nastere. E realizata exact pentru mamicile implicate care nu vor sa piarda lupta pentru parul bogat din timpul sarcinii si nici nu s-au lasat descurajate cand a inceput sa le cada parul dupa nastere. Tu ce fel de arma folosesti impotriva lipsei stimei de sine?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre