3 lucruri la care nu trebuie sa renunti atunci cand devii mamica

/ / Modificat: 2023-04-27
3 lucruri la care nu trebuie sa renunti atunci cand devii mamica

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment unic ce schimba fundamental viata parintilor. Insa, indiferent cat de implicat ar fi proaspatul tatic si cate ajutoare din exterior ar avea, mama trece prin niste momente extrem de delicate in primele luni de viata ale bebelusului. 

Un bebelus reprezinta un miracol in orice familie. Prezenta acestuia aduce schimbari majore  vietile tuturor, de la parinti, la frati si pana la bunici. Insa, chiar si mamicile norocoase ce au parte de ajutorul bunicilor sau a unei bone, aceasta traieste sentimente nemaintalnite pana acum. Una dintre cele mai mari diferente va consta in disponibilitatea timpului liber. Acesta va fi tot mai putin, dat fiind faptul ca bebelusul tau este complet dependent de tine. Oricat de inaltator ar fi acest sentiment, fiecare femeie are nevoie de putin timp pentru ea. 

A pastra o parte cat de mica din obiceiurile tale dinainte de a deveni mamica nu este o dovada de egoism, ci de pastrare a unui psihic sanatos. Iata 3 lucruri la care o proaspata mamica nu ar trebui sa renunte, chiar daca timpul nu este chiar cel mai bun prieten:

1.Machiajul

Stim ca majoritatea mamicilor au tendinta de a se ocupa de toti membrii familiei si de casa, dar uita deseori de ele. Aceasta superputere poate fi coplesitoare uneori, motiv pentru care trebuie sa stii mereu cum sa iti reincarci bateriile. 

Chiar daca pare ca orele dintr-o zi nu sunt suficiente, acorda-ti cateva minute zilnic pentru a-ti realiza un machiaj simplu, care iti va accentua trasaturile frumoase. Nu trebuie sa fie ceva complicat cu eyeliner si farduri in culori puternice. Poti folosi un BB cream cu o putere medie de acoperire, un dermatograf pentru a-ti contura ochii si o mascara ce ofera volum si alungire genelor. Un blush in nuanta potrivita si un ulei de buze, ideal pentru hidratare si luciu, sunt perfecte pentru evidentierea pometilor si a buzelor. 

2. Coafura

Sunt dati in care pana si un banal dus este facut seara tarziu, deoarece doar atunci ai avut timp. Adopti mereu o tinuta comoda si iti prinzi parul astfel incat bebe sa nu reuseasca sa traga de el si, mai ales, sa nu te incurce cand faci diverse treburi. Este o alegere practica insa, din pacate, nu este una care sa te ajute sa te simti bine in pielea ta. 

Asadar, incearca sa gasesti alte modalitati inedite de a-ti prinde parul, decat un coc in crestetul capului. Fie ca il tii impletit intr-o coada sau chiar doua, ori ca prinzi cu un cleste partea din fata, parul tau poate fi aranjat in mai multe feluri, fara sa te incurce. Daca simti ca nu ai suficienta inspiratie, poti gasi pe internet numeroase variante. Aranjarea parului iti va crea o stare de bine atunci cand te vei privi in oglinda. Daca observi ca, dupa sarcina, parul tau are o tendinta de cadere, asa cum se intampla in cele mai multe cazuri, poti gasi cateva momente sa aplici o masca, facuta in casa sau cumparata. 

3. Intalnirile in oras

Oricat de greu ar parea, a petrece ocazional doua ore in oras, cu partenerul sau cu prietenele tale, poate fi cea mai buna cale de a iti reincarca bateriile. Pentru a-i putea oferi copilului tau toata atentia ta si timp de calitate, trebuie sa functionezi la parametri normali. Acest lucru este dificil in primele luni de viata ale bebelusului, astfel incat tu trebuie sa gasesti solutii ce te vor ajuta.

Data fiind schimbarea radicala petrecuta in viata ta, faptul ca petreci mai mult timp in interiorul casei si ca iesirile la mall ori la cafeneaua preferata sunt destul de rare in primele luni de viata ale celui mic, pentru a nu te rupe total de lume, trebuie sa faci un mic efort. 

Sursa foto: Shutterstock 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusete mame Viata de mama

Articole recomandate

Citeste si despre