3 obiceiuri zilnice recomandate pentru o piele sanatoasa

/ / Modificat: 2022-01-17
3 obiceiuri zilnice recomandate pentru o piele sanatoasa

Conform Academiei Americane de Dermatologie, pielea noastra este compusa din 19 milioane de celule, 650 de glande sudoripare, 20 de vase de sange si 1.000 de terminatii nervoase. Fiind cel mai mare organ din corp, pielea constituie prima linie de aparare in lupta zilnica dusa impotriva efectelor negative pricinuite de factorii externi. Asadar, putem trage o prima concluzie: atat stilul nostru de viata, cat si starea de bine depind, in mare masura, de modul in care este ingrijita.

Chiar daca pielea se regenereaza o data la 28 de zile, asta nu inseamna ca ridurile de expresie, semnele de imbatranire sau punctele negre dispar, ca prin minune, la implinirea termenului stabilit. Din contra, la reinnoirea celulara contribuie factori interni, precum estrogenul, activitatea glandelor sebacee si sudoripare, gradul de hidratare resimtit in organism, prezenta antioxidantilor (vitaminele A, C, E, seleniu, zinc, acizi Omega 3 si Omega 6), acizii grasi, alimentatia si, desigur, calitatea somnului. Intr-o perioada in care stresul s-a integrat in viata fiecarui individ, capacitatea pielii de a retine apa si crea noi resurse de colagen si de elastina scade vertiginos.

De aceea, revine in sarcina noastra sa-i acordam pielii o ingrijire corespunzatoare, in acord cu particularitatile sale. Pe termen lung, orice constructie incepe cu o baza solida, prin urmare, am pregatit o serie de obiceiuri fundamentale pentru a te bucura mereu de un aspect sanatos si radiant al pielii tale.

Limiteaza expunerea la soare

Considerate cauza principala pentru dezvoltarea cancerului de piele, razele ultraviolete (UV) fac parte din razele soarelui, fiind radiatii electromagnetice cu o lungime de unda mica, insesizabile pentru ochiul uman. Mai departe, razele UV se impart in doua tipuri – UVA, responsabile pentru arsurile solare, si, UVB, raspunzatoare pentru deteriorarea si imbatranirea prematura a pielii. Un cerc vicios, ascuns de caldura radianta a soarelui, este important sa intelegem faptul ca, expunerea indelungata poate cauza aparitia melanomului, o forma severa de cancer. Riscul de a dezvolta melanom creste in cazul in care ai multe alunite pe corp, pielea deschisa la culoare, par roscat sau blond, ori din cauze erediare.

Specialistii recomanda includerea produselor de protectie solara in rutina de ingrijire a fiecarei persoane, indiferent de varsta sau sex, deoarece folosirea unei creme cu factor de protectie ridicat poate face, in final, diferenta intre un corp sanatos si confruntarea unei boli cumplite. In esenta, indiferent de sezon sau temperatura, aplica o data la doua ore un strat generos de crema sau lotiune solara pe toata suprafata pielii expuse, poarta palarii, sepci, ochelari de soare si evita orele de varf.

Curata tenul dimineata si seara

Pe toata durata zilei, pielea ajunge sa gazduiasaca mai mult de 1.000 de specii de bacterii, iar in contextul pandemic curatarea pielii a devenit o prioritate. In situatia data, prin curatarea temeinica a tenului, atat dimineata, cat si seara, sunt indepartate celulele moarte, praful, si murdaria acumulate. In caz contrar, impuritatile vor lua contact cu uleiul secretat in mod obisnuit de glandele sebacee, proces care duce la aparitia cosurilor, al punctelor negre, sau chiar la imbatranirea prematura a pielii.

Hidrateaza pielea in fiecare zi

Un pas important in orice ritual de ingrijire, hidratarea constituie primul pas in lungul drum spre o piele sanatoasa. In functie de tipul tau de ten, alege produse cosmetice de ingrijire special formulate pentru nevoile si caracteristicile sale. Astfel, pentru un ten uscat, opteaza in favoarea cremelor cu o textura onctuoasa, cu proprietati hipoalergenice si non-comedogenice, imbogatite cu acid hialuronic si ceramide esentiale, ce indeplinesc un rol important in regenerarea barierei cutanate. In schimb, o lotiune hidratanta pe baza de apa sau gel se potriveste mai bine unui ten gras sau mixt, cu tendinte de ingrasare.

In plus, nici consumul de apa nu trebuie neglijat. Pentru o buna functionare a corpului, medicii recomanda un consum de lichide de aproximativ doi litri pe zi.

Un alt element cheie in viata fiecarui individ este adoptarea unui stil de viata sanatos, caracterizat prin mese regulate, odihna suficienta in fiecare noapte si practicarea unui sport. Respectand acesti pasi, pielea ta va avea intotdeauna un aspect neted, radiant si sanatos!

Sursa foto: Pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele sanatoasa si hidratata

Articole recomandate

Citeste si despre