Dieta Jenny Craig

/ / Modificat: 2013-07-05
Dieta Jenny Craig

Dieta Jenny Craig

Programul Jenny Craig a inceput in 1983 in Australia si in 1985 in Statele Unite. Metoda Jenny Craig se bazeaza pe trei nivele mancare-minte-corp pentru a-i ajuta pe oameni sa slabeasca si sa nu se mai ingrase.

La primul nivel, programul ii invata pe clienti cum sa manance alimentele care le plac-in portii mici si frecvent.

La al doilea nivel, programul ii invata pe clienti cum sa isi mareasca nivelurile de energie prin activitati simple.

La al treilea nivel, programul ii invata pe clienti cum sa manance mai echilibrat pentru a mentine scaderea in greutate si o dieta sanatoasa.

Programul ofera mai multe niveluri de indrumare. Cel mai impresionant este linia telefonica permanenta, deschisa non stop, ce ofera informatii si sfaturi clientilor interesati.

Programul mai ofera si suport on line, inclusiv grupuri de discutie. O gama variata de materiale scrise este de asemenea disponibila pentru cumparare.

Exista doua programe Jenny Craig. Unul se bazeaza pe centrele de activitati fizice Jenny Craig. Din pacate, compania nu are sedii si in Romania, dar programul ofera informatii prin telefon si mail.

Programul Jenny Craig a fost dezvoltat in colaborare cu experti in medicina, psihologie si nutritie.

Ce poti sa mananci

Piatra de temelie a programului sunt mancarurile semi-preparate. In majoritatea timpului aceastea sunt preparate congelate pentru mic dejun, pranz si cina. Ele contin intre  50% si 60% carbohidrati, 20% si 25% proteine, si 20% si 25% grasimi.

Clientii suplimenteaza aceste mese cu fructe si legume proaspete, cereale integrale, si lactate cu continut scazut in grasimi.

Scopul final al dietei Jenny Craig este sa incepi, la un moment dat, sa iti prepari singur mancaruri sanatoase, proces in care vei fi ghidat de un consilier care te va invata cum sa le gatesti si ce portii sunt cele corespunzatoare.

Dieta este echilibrata si se bazeaza pe multa activitate fizica, si mici tratatii din cand in cand. Este de tipul celor care iau in considerare numarul de calorii raportat la greuatea, inaltimea si asteptarile pe care le ai.

Dieta iti permite sa mananci multe lucruri, dar sub supraveghere si intelegand consecintele. Moderatia in programul Jenny Craig este litera de lege, iar sfaturile consilierului tau personal te vor ghida pe tot parcusul regimului.

Cum functioneaza

O persoana care doreste sa urmeze dieta Jenny Craig, din Romania, nu are alta alternativa decat sa sune la linia de telefon speciala numita Jenny Craig Direct. Site-ul companiei este de asemenea un loc bun in care poti sa incepi sa te informezi. Exista mai multe tipuri de oferte de abonamente pentru a deveni membru (de la 20 de dolari pana la 325 de dolari in functie de cat vrei sa slabesti si ce fel de program vrei sa urmezi).

Dieta se vrea a fi o schimbare in stilul de viata a clientilor si se bazeza pe 3 elemente.

Primul element este mancarea.
Consilierii te vor invata cum sa mananci portii corespunzatoare, sa iti prepari un meniu sanatos si sa eviti sa "calci pe langa" atunci cand mergi la un restaurant. Programul te invata si cum sa treci peste esecuri in dieta.

Al doilea element este corpul. Programul pune foarte mult accent pe exercitiul fizic, cheia scaderii in greutate si mentinerea unei greutati ideale. Programul te ajuta si sa treci peste probleme de genul "nu am timp sa fac exercitii fizice".

Al treilea element este mintea.
Este foarte important sa te inconjori de o atmosfera pozitiva si sa fii foarte motivat. Consilierii te ajuta sa nu iti uiti scopul si sa te incurajeze sa nu abandonezi atunci cand gresesti.

Ce spun expertii

Expertii lauda faptul ca dieta ii invata pe oameni cum sa manance portiile corecte, dar critica faptul ca o fac cu mancare semi-preparata.

Dificultatile apar atunci cand nu mai mananci alimente semi preparate si trebuie sa aplici portiile la mancaruri adevarate, care nu sunt vandute in portii minuscule. Cei care au mancat alimente semipreparate spun ca toate au acelasi gust si la un moment dat te poti plictisi de ele.

Unii dintre cei care au incercat dieta spun ca mancarea oferita de site-ul Jenny Craig seamana foarte mult cu ce poti gasi si in comert, cu exceptia a unu sau doua feluri de alimente. Multi au zis ca senzatia de foame apare foarte rapid dupa o masa compusa din alimentele semi-preparate propuse de aceasta dieta.

Un punct forte al dietei este consultanta oferita care poate fi foarte de folos intr-o dieta.

Daca vrei sa slabesti rapid, si te tin si buzunarele, poti incerca dieta Jenny Craig. Nu uita sa profiti din plin de consilierea oferita pas cu pas de acest program pentru ca efortul sa merite fiecare ban platit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre