Dieta veche de 2000 de ani. Medicul Mihaela Bilic a dezvaluit reteta

/ / Modificat: 2019-02-19
Dieta veche de 2000 de ani. Medicul Mihaela Bilic a dezvaluit reteta

Medicul Mihaela Bilic propune o dieta extrem de veche, pe care toata lumea o poate incerca macar o data.

Dieta de mai jos este una formata doar din doua ingrediente si este veche de cel putin 2000 de ani. Pentu cei care vor sa slabeasca rapid, iata ce propune medicul nutritionist.

„Despre regimuri echilibrate si combinatii savante e plin internetul, putine sunt insa vocile care sa promoveze mancatul rar si putin. Eu cred cu tarie ca mancam prea mult, sau mai bine zis prea des. Daca afirmi ca ai numai 2 mese pe zi risti sa fii etichetat drept neinformat si dezechilibrat, iar cu o masa pe zi esti de-a dreptul inconstient.

De curand, am auzit o poveste cum ca soldatii legiunilor romane, atunci cand plecau in razboaiele de cucerire, primeau ca hrana zilnica un mar si un ou. In prima instanta mi s-a parut neverosimil, nu-mi puteam imagina miile de gaini ouatoare care insoteau armata pentru a asigura ratia zilnica.

Apoi m-am gandit ca povestea are un sambure de adevar, chiar se poate trai cu un ou si un mar pe zi. Oul este o esenta de nutrienti, un concentrat de proteine, vitamine si minerale alaturi de grasimi valoroase, totul in raport optim, astfel incat sa fie usor de absorbit si bio eficient la maxim in organism.

Un singur lucru nu are oul: fibre si vitamina C. De aceea probabil a aparut marul in ecuatie. Un strop de glucide alaturi de fibrele solubile din compozitie, fac din mar alimentul banal care echilibreaza dieta.

Nu stiu cata putere de lupta avea un soldat cu o ratie de 200 calorii/zi, dar pot sa spun ca de foame nu murea. Si unde mai pui ca fibrele solubile din mar au si efect prebiotic, adica nu sunt digerabile, dar ajung in colon unde hranesc flora bacteriana benefica- deci si tranzitul si imunitatea au de castigat.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete Diete slabire

Articole recomandate

Citeste si despre