Dieta South Beach

/ / Modificat: 2013-07-05
Dieta South Beach

Dieta South Beach

Dieta South Beach este, in principiu, o varianta a dietei Atkins. Ea a fost elaborata de cardiologul Arthur Agatston, directorul Centrului de Prevenire a Problemelor Cardiace Mount Sinai din Miami Beach.

Dieta South Beach, la fel ca dieta Atkins, limiteaza consumul de carbohidrati (spuneti la revedere cartofilor, fructelor, painii, cerealelor, orezului, pastelor, berii, morcovilor si porumbului pentru primele doua saptamani), dar incurajeaza consumul de carbohidrati "buni".

Dieta South Beach, la fel ca cea Atkins, are o faza preliminara mai dura, urmata de un plan alimentar pe termen lung.

Diferentele dintre cele doua diete se rezuma la:

•Grasimi.

Dieta South Beach interzice grasimile nesanatoase, dar le recomanda pe cele sanatoase.

•Carbohidrati. Dieta South Beach nu numara gramajul carbohidratilor. Dieta Atkins incearca sa schimbe o persoana dintr-o masina de consumat zahar intr-o masina de ars grasimi. Dieta South Beach este atenta la cat zahar este intr-un carbohidrat. Carbohidratii cu continut scazut de zahar (cu indice glicemic scazut, ce nu cauzeaza cresterea si scaderea brusca nivelului de zahar din sange) sunt considerati buni.

Dupa cum spune Agatston, asta inseamna ca dieta nu este neaparat o dieta cu continut scazut de carbohidrati sau de grasimi.

Ce poti sa mananci

In cadrul acestei diete nu te vei infometa pentru ca promoveaza "gustarile strategice".

Nu trebuie sa numeri caloriile si nu exista portii fixe. Dar nu recomanda totusi excesele. Ideea este sa mananci portii normale (cat sa iti satisfaci foamea).

In prima faza de 14 zile, in afara de alimentele bogate in carbohidrati enumerate mai sus, trebuie sa eviti produsele de patiserie sau alte deserturi bogate in zahar si alcoolul in totalitate.

Ai voie doua portii de lapte sau iaurt cu continut scazut de grasimi pe zi.

Faza urmatoare reintroduce partial carbohidratii, prin portii foarte limitate de paste, morcovi, rosii si ceapa in cantitati nelimitate, fructe in cantitati moderate. Faza aceasta dureaza pana cand atingi greutatea ideala.

Ultima faza este cea pe care ar trebui sa o urmezi toata viata. Poti sa mananci alimente normale in portii normale, dar urmand cateva reguli de baza.

Cum functioneaza

Primele doua saptamani au rostul de a diminua pofta de alimente bogate in carbohidrati. Carbohidratii pot fi inselatori, deoarece sunt digerati  prea repede, ridica nivelul de insulina rezultand in senzatia de foame la scurt timp dupa masa.

Prin ruperea acestui cerc vicios, dieta South Beach promite sa te faca sa vrei sa mananci mai putin si mai sanatos.

Ce spun expertii

Expertii spun ca dieta intruneste cateva aspecte importante ale unui regim sanatos prin incorporarea legumelor, fructelor, cerealelor integrale si proteinele slabe si nu omite nicio grupa importanta de alimente.

Trebuie insa sa va asteptati ca majoritatea kilogramelor pierdute in prima faza sa fie din cauza lichidelor. Pierderea unei cantitati atat de mare de apa iti poate crea probleme asa ca este mai bine sa te consulti mai intai cu un dietician, care te poate ajuta sa iti si personalizeze dieta pentru a-ti satisface nevoile nutritionale.

Aceasta dieta poate fi solutia pe care o cautai daca reusesti sa o pliezi pe propria personalitate si stil de viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete Diete de slabit

Articole recomandate

Citeste si despre